Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

Jelena Rozga: Rođena sam – prelijepa se vraća dalmatinskim korijenima bez debilnih žileta

Znači, samo je stvar autora i Gepetta koji će lutkici pomicati konce kako bi odigrala prave korake.

Čim se odmakne od rimovanih bravuroza Vjekoslave Huljić ili srpskih suradnika, odmah se dokaže kako prelijepa Jelena Rozga može dati nešto autentične čednosti kakvoj se bar vizualno stremi od starta kad je odbacila balerinske cipelice ne bi li postala jedna od malih plavih pjevnih magazinskih. Njena je solo karijera uvijek bila metom dežurnih kritičara, pogotovo onih silno urbanih, pribavljajući joj da izvođenjem stupidnih pjesama pogubno djeluje po tisuće mladih curica kojima se servira kao role model priglupog, jednostavnog, nedobrog. Od rima do životnih poruka.

Međutim, često su time upravo gađali vlastitu nemoć a argumentiranje kako površne pop pjesmice štete njihovoj nejačadi i djeluju pogubno na mlade idu više na adresu vlastite nemoći nego imaju realan udar na Rozgu.

Da se razumijemo, nije ovo revolucionarni preokret, ali je bjelodani dokaz kako joj neštetne rime poput ovih Roberta Pilepića uz vrlo pitki, autentični, melodijsko jednostavni, dalmatinski melos njenog menadžera Pere Kozomare, puno bolje odgovaraju nego debilizmi o gađanju žiletima. I da kao izvođačica ljubavnih pop baladica s okusom mora i okusom soli može funkcionirati puno bolje nego navlakuša sirovih strasti i provociranja pseudointelektualaca ili glazbenih kolega s figama u džepovima diljem države.

Još ako rime nisu stvarnosna proza i pjeva ih nekom imaginarnom i fiktivnom, a ne onom pseudo karakteru koji joj se izdaje za recentnog momka, tim sretnija stvarnost. (JA)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame