Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Who See: Naselje – jeben zvuk crnogorske periferije

Crogorski rap kraljevi Who See novim singlom silaze u onaj najbliži soj društva, u svoje susjedstvo. Na iznimno zabavan način produžuju duh onoga što u Srbiji znače Bad Copy a u Hrvatskoj neka pomirljiva varijanta između TBF-a,, Dječaka i High5/KuKluxa.

Pričajući na totalni storytelling način simpatične i pitoreksne freske o ljudima iz susjedstva, o susjedi koja im buši lopte da joj ne lome blitvu, o Božani koja okopava Baštu, o teti Stanki koja kuha zelje, o Bori i Anti šahovskim rivalima, o narodnjacima kod tete Andreje, o klincima koji puše travu i klinkama s ogromnim guzicama koje se svaku noć s drugima krkaju, Who See zakucavaju na autentičnost, dokazujući kako rap na ovim prostorima prolazi tek onda kad je potpuno prilagođen podneblju.

Imitiranje američkih geto fora je odavna pase, na tom je triku pogašen i zagrebački tadašnji kvartovski movement a ono što izniče kvalitetno poslije uvijek se referira na autentiku. Tada ima smisla. Tako i ovo pričanje priče približava strip momente i dokumentarizam crnogorskih seoceta i periferije. (JA)

8/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame