Aktualno film inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Spasilačka služba (S. Gordon) – nije uopće toliko glupo koliko je trebalo biti

Sve što ste trebali znati o Baywatchu je da niste trebali znati ništa. Osim ako ne radite u industriji kupaćih kostima ili niste pripadnik realne spasilačke službe. Modni dizajneri i kreatori su smišljali sexycoolhot badiće a pravi spasitelji su se smijali filmovanju.

“Spasilačka služba” u vrijeme inicijalnog lansiranja je bila produžena reklama za badekostime, spasilačku službu, nauljeni torzo Davida Hasselhoffa i lošu glumu. Skraja 80.-ih na kraj 90.-ih bila je popularnom TV serijom za ljubitelje površnog, sapuničarskog, beverlyhillastog i melroseplaceastog pristupa produkciji. Čitaj, buduće ljubitelje sapunica. NBC producenti su tada znali upakirati sve sastojke za jeftinu i pulp zabavu i eksploataciju sisa Pamele Anderson, Carmen Electre, Yasmine Bleeth i sličnih pin up djevojaka s grudima koje ni bez plastike ne idu ispod petice.

U vrijeme revivala došlo je vrijeme skucat eksploataciju za novi milenij. The Rock je postao Hasselhoff, dodan mu je plavooki Zack Efron, dok su nove tri superljepotice Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach i Indijka Priyanka Chopra, dok će originalni Mitch i CJ Parker u cameo rolama prodefilirati ne bi li zabavi stavili pečat.

Priča je priglupa, pristup je opušten, komični dio nije osobito komičan, ali niti se trude biti, dok akcijski ide u klasične stereotipne milju puta viđene u scenama s američkih plaža. Spasitelj Mitch nađe paketić droge, nova vlasnica prostora je opaka biznis žena, ajmo ne povezat tko je diler. Ubacivanje novih aplikanata (nerd, surferica, plivač) na funkciju spasitelja su podkonteksti za razvoj priče. No, sve to zajedno ne smeta ako u kino ulazite željni smijanja glupostima i neopterećene povremene zabave na račun klišeja prošlosti. Namjera je bila raditi smeće, glupavo smeće jer originalni predložak nije bio više od glupavog smeća čiji su slow motion kadrovi sisa i guzica jedina vrijednost za uspomenu i dugo sjećanje.

Tako da konzumiranje ovog pop corn proizvoda prvenstveno ovisi o očekivanjima pri ulasku u kino. Ako tražite smeće s novim smetlarima, niste daleko od istine, ali tada nema mjesta razočarenjima. Zabavno je kad ga gledate u društvu koje će sve pulp momente prokomentirati s pozicije ljudi koji su masturbirali na žene serijala a isto bi mogli nastaviti i nakon filma. Dalje od toga ne ide. (JA)

5/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame