autorski tekstovi Food & Drinks hrana KOLUMNIZAM SVAŠTARA

Mjesta za posjetiti: Potkova (Zagreb) – domaća hrana i konji u kasu

Odmah do zagrebačkog hipodroma smješten je restoran Potkova. U imitaciji domaćinskog ambijenta i pomno postavljenom interijeru, ako ste željni odmaka od tempa velegrada, tu je kutak za ljubitelje fina hrane i raznih vrsta vina. Pod vodstvom Nikole Stefanovića i chefiranjem Ivana Eraka jedno je od mjesta koje se obraća potrošačima, degustatorima i konzumentima najsporije, domaće, autentične hrane.

“Želja mi je predstaviti delicije svih dijelova naše domovine. Istarske specijalitete od boškarina, okus tartufa u novim kombinacijama. Otkrit vam drevne pomno čuvane tajne dalmatinskih konoba, paletu mirisa, boja i okusa iz jadranskih dubina. Voditi vas kroz moćna jela Slavonije i Baranje. Vratiti se mirisima i okusima djetinjstva uz zagorske i međimurske provjerene recepture” uvodi u gastronomski svijet Potkove glavni kuhar.

Uz iznimno profesionalan konobarski kadar, nasmijana lica, feelgood atmosfera s okusom polja i mora ne izmiče kad zatrebate ponudu ukusnih ručkova. Prezentni su na svim poljima. Cijenama vrlo popularni. Uslugom iznimno profesionalni. A kvalitet jela i okusa zadržava onaj autentični štih. Ljudi koji se ovim bave iz ljubavi i znaju postaviti poslovanje.

“Našim gostima nudimo jela iz cijele domovine po recepturama naših mama, baka ili nona vodeći pri tom računa da kuhinja prati sezonu namirnica kada su one najsvježije, a time i najukusnije. Hrana koju služimo se priprema na tradicionalne načine ( peka, ražanj, krušna peć, roštilj na prirodnom žaru ), sa svježim namirnicama našeg sela i mora. Naravno da nismo zaboravili „ jela sa žlicom“. Pored uobičajene ponude mesa, kod nas mozete uživati u specijalitetima pripremljenim od ribe i plodova mora, boškarina, domaće živadi, ždrebetine i divljači. Omogućili smo da se sva jela u porciji mogu dobiti i u pola porcije, sve što je na kg može se dobiti na dkg, a sve što je standardizirano na komad može naručiti komadno. Također uz vina kuće imamo tridesetak vina koja je moguće konzumirati na čaše. Usprkos visokom nivou kvalitete hrane i usluge, cjenovno smo iznimno povoljni. Namirnice većinom nabavljamo od domaćih proizvođača kontroliranog porijekla” uvodi u ideju vlasnik resotrana Nikola Štefanović.

Preporuka: Juha od cvjetače. Sve mesnato sa žara a osobito punjena vješalica u kajmaku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame