Aktualno Festivali film Glazba inmediasres izložbe POP COOLTURA Zabava

Ljeto u MSU: glazbe, filmova, izložbi na krovu i ispod krova

Počelo je s Pankrtima. Gostovanjem kultnih slovenskih punkera koji ove godine slave 40 godina postojanja. A nastavlja se radno, super radno. Ovogodišnju, četvrtu sezonu programski kolegij MSU-a donosi interesantni pregled zbivanja predstavljajući nesvakidašnju kombinaciju glazbe, suvremene umjetnosti i filma, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke performanse.

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković. Kustosica performansa: Ana Škegro. Kustosica izložbe Braco Dimitrijević – retrospektiva: Snježana Pintarić

Provesti subote u muzeju a ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17.6. na redu su Jonathan, 24.6. Kandžija & Gole žene, 01. 07. Rambo Amadeus, a 8.7. Detour. Sezonu 2017. zatvaraju 15.7. uz koncert iznenađenja koji to nije jer nastupa Vatra.

“Zadovoljstvo nam je biti dijelom ovogodišnjeg programa ‘Ljeto u MSU’ i svirati na atraktivnoj lokaciji kao što je krovna terasa Muzeja. Uvijek nam je veselje svirati pred zagrebačkom publikom, do sada smo prošli dosta zanimljivih koncertnih prostora grada pa nam se ovaj čini nekako najneobičnijim. Nadamo se lijepom vremenu, a ono što publika može očekivati od nas su puna dva sata putovanja kroz naš opus dug 10 godina. Za razliku od prethodnih nastupa ovog puta našoj publici prepuštamo kreiranje koncertne liste, pa na našem i event page-u objeručke prihvaćamo prijedloge, a mi ćemo ih zapisati i pripremiti. Vidimo se 08.07. na krovu MSU-a!“, poručuju sjajni Detour.  „Imali smo puno ponuda za Zagreb ovo ljeto ali mi smo odabrali baš MSU jer je vrhunski prostor i mislimo da je baš za nas. Suvremeni smo, nismo muzej, nismo ni krov ali svaki naš koncert je poseban doživljaj i ovaj će biti isto takav. Milijun puta bolje nego bilo koji koncert na krovu Konzuma recimo“ govori Kandžija. A ovako vas pozivaju Jonathan: “Uzbuđeni smo što će promocija našeg albuma ‘To Love’ biti baš na krovu MSU. Jedan od razloga je sigurno to što se album i lokacija nekako prirodno komplementiraju. Za fanove, i one koji će to tek postati, pripremili smo svašta, a od svega bi izdvojili to da ćemo album svirati u integralnom obliku, dakle cijeli album.”

Uz šest koncerata redom odličnih bendova, već tradicionalno, Muzej suvremene umjetnosti u svom kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film iz ciklusa kina Metropolis.

Riječ je o redom hvaljenim filmovima sezone, a raspored projekcija je:

10.6. Povratak kući

17.6. Raj na zemlji

24.6. Ljubav i prijateljstvo

1.7. Zbog tebe

8.7. Sve što dolazi (L’avenir)

15.7. Elle

U cijenu ulaznice za koncert i film iz ciklusa Best of Metropolis, Ljeto u MSU uključuje još i posjet izložbi „Braco Dimitrijević – retrospektiva“. Retrospektiva u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb obuhvaća sve najvažnije faze stvaralaštva jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu koji je od kraja 1960-ih do danas ostvario iznimnu međunarodnu karijeru. Međunarodni ugled Braco Dimitrijević stekao je fotografskim portretima nepoznatih ljudi, „slučajnih prolaznika“, koje je, uvećane do divovskih razmjera, postavljao u javni prostor po gradovima Europe i Amerike, na pročelja i oglasne ploče – na mjesta inače namijenjena političkim ili reklamnim porukama. Retrospektivna izložba, postavljena na dva kata izložbenog prostora MSU-a, donosi radove nastale od kraja šezdesetih do danas, od Slučajnih prolaznika do najnovijeg slikarskog ambijenta Lascaux 3000. Svake večeri prije samog koncerta, na nekoliko lokacija unutar MSU-a posjetitelji će imati priliku prisustvovati izvedbama hrvatskih performera. Izvedbe će se razlikovati temama i pristupima, stvarajući nove poveznice između pop kulture i suvremene umjetnosti, te pružajući novu dimenziju jedinstvenog doživljajnog iskustva zainteresiranim posjetiteljima.

Točne lokacije izvedbi za sada će ostati iznenađenje, a datumi i imena svih performera su:

10.06. Braco Dimitrijević

17.06. Dora Đurkesac i Karla Paliska

24.06. Nikolina Komljenović

01.07. Antonio Grgić

08.07. Bojan Koštić

15.07. Nika Rukavina

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame