autorski tekstovi KOLUMNIZAM

O sortiranju otpada i reciklaži

Screenshot: Youtube

„Colonie više nema!“, odjeknulo je na svim naslovnim stranicama. Raspala se k`o Juga. Mogu se sprdati sa ovom viješću, ali nekako mi je bio cool taj domaći dance trio. Uvijek ću se sjećati one njihove „Sve oko mene je grijeh“. To je bio moj prvi doticaj sa tom dance senzacijom. Ta pjesma je zapravo odličan prikaz stanja u kraljevini Rvackoj. Kad malo bolje razmislim, sad tek vidim koliko je grijeha oko mene bilo, a pod grijeh mislim na laž.

Rekli su nam u samom početku da djecu donose rode, a danas desničari marširaju u paradi za obranu bijele izlučevine zvane sperma. Zatim su rekli da se moramo znati ponašati u društvu, ali nisu rekli da je fora valjati se po zastavi kao svinja. Rekli su da se ne smijemo tući, ali zaboravili su staviti fusnotu u kojoj piše „osim za kontraverzne poduzetnike“. Rekli su da stavljamo na tanjur onoliko koliko možemo pojesti, ali nisu rekli da je pršut ili hiljadarka na čelenki nekaj sasvim okej i cool. Rekli su nam da treba učiti, ali nisu rekli da prepisivači uvijek bolje prođu. Rekli su nam da učimo strane jezike, ali nisu rekli da za rad na Ustavnom sudu ili u Saboru doista nije potrebno neko znanje. Rekli su nam puno o svetosti braka i obitelji, ali nisu rekli za prostituciju u Milanu.

I danas nam govore svašta.

Već neko vrijeme nam govore kako bi trebali brinuti o planeti i okolišu. Dali nam posebne kante za miješani, biorazgradivi i kartonski otpad.

Jedino kaj nisu rekli je da kad razdvojeni otpad pokupe, sve zajedno odpeljaju u Sabor i bace na jednu hrpu.

Pa ti sad recikliraj.

Umjesto da vam zamaram sa otpadom u Saboru, prepuštam vas univerzalnom hitu Colonie.

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame