Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA showbiz

TV Cigla: HNS Covfefe Preletačević Narančasti

U tjednu nakon drugog kruga lokalnih izbora potvrđeno je da nam je najlošija državna karika – pravosuđe. Da ono kvalitetno i brzo radi svoj posao ne bi nam mnogi friško izabrani lokalni čelnici, bandonačelnici, podsjećali na izbore za kućni savjet u Remetincu. Dakle, živjela zatvorska država – vladaju nam mnogi lopovi (pod istragom), porezni muljatori i dužnici, čak i ubojice (doduše, sa odsluženom kaznom)… A odmah se pritvaraju mladi „navijači“, primitivni seksisti, nakon izvikivanja ružnih riječi sportskoj državnoj tajnici, Janici Kostelić. Uvođenje „verbalnog delikta“? Naravno da sve kažnjive stvari treba sankcionirati, i da se ničim, pa ni odbojnošću prema našem nogometnom savezu pa i mnogim sportskim čelnicima to ne može opravdati (pa ni porinuće Mamića u more). Samo se nadam da će se u istom tonu nastaviti sankcionirati dalje, prema zakonu, sve po spisku! Od stadiona, koncerata nekih „domoljuba“ pa do postavljenih ploča na zidovima.

Isto je tako teško opravdati postupak HNS-a, priklanjanje HDZ-u i to nakon autominiranja kampanje njihove potencijalne zagrebačke gradonačelnice. Stranka bi se sad morala preimenovati u: HNS COVFEFE PRELETAČEVIĆ NARANČASTI. Iako i njihov postupak neki pozdravljaju, barem onaj dio gdje je osramoćeni ministar prepisivač morao prepustiti mjesto HNS-u, a nova ministrica odlučno namjerava reformu školstva resetirati na stare, nehrastove i nemarkićkine postavke. Zamalo gradonačelnica Zagreba i zamalo nova predsjednica HNS-a (da je Vrdoljak nije preko noći ostavkom prepustio Štromaru) Anka Mrak Taritaš gotovo da iskače iz paštete (čemu je, tako brzo, opet bila u „Nedjeljom u 2“?), no odlična joj je misao da bi se sad vraćene iskaznice i majice HNS-ovaca mogle predati u Muzej prekinutih veza!

Ovaj sportski vikend u znaku je rekorda (osim poraza naših loptogurača na Islandu) – Nadal je 10. put osvojio Roland Garros. Hamilton je u kvalifikacijama Formule 1 u Kanadi, 65. najbržim vremenom sustigao legendarnog Sennu, još je samo na tri od Schumachera, što će zasigurno premašiti ove sezone i postati tako najbolji u povijesti, u ovoj kategoriji. Broj Šumijevih pobjeda (91) još će trajati, Hamiltonu je ovo bila „tek“ 56..

RTL je ovim tjednom zaključio sezonu svoja dva showa – nova „Zvijezda“ je mlada Jessica Atlić McColgan, nakon što joj je pobjedu u finišu prepustila favorizirana (od publike) Bernarda Bobovečki, zaboravivši dio teksta pjesme. Vidjet ćemo hoće li sa osvojenih 100 000 kuna uspjeti u pjevačkoj karijeri. Ili će, kao i mnogi prije nje, povremeno podgrijavati svoju „poznatost“ sudjelovanjem u drugim reality showovima i sličnim emisijama. Tko zna, možda postane i ogromna zvijezda, nešto kao Bojan Jambrošić? Netko je ustvrdio da svi ovakvi pjevački showovi ustvari jedino dižu popularnost – članovima žirija!? „Superljudina“ je, uz nastup još 5 finalista, postao Darko Đorđević, čime je osvojio i 25 000 eura.

Nekad je teško shvatiti i opisati što su kandidati sve bili sposobni napraviti, službeno je objašnjenje da je on zapamtio raspored 6 kockica i brojeve koji su bili okrenuti prema njemu, i to u 30 takvih nizova. Ups, nakon ovog sigurno ga neće puštati u kockarnice? Da svi skupa počnemo nešto vježbati za drugu sezonu? Vrtjeti „fidget spinner“? Koji je vaš supertalent?  (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
Posebni dodaci – Terrence Malick (HTV3)
Superljudi (RTL)
Poprock.hr (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame