showbiz Sports

IT`S ON!!!! Potvrđeno je: Borilački meč stoljeća Mayweather – McGregor 26. 08. u Las Vegasu!!!

Službeno je. Potvrdile su obje strane. Ugovori su potpisani. U T Mobile Areni u Las Vegasu, svjetskog boksačkoj i borilačkoj prijestolnici 26. kolovoza ove godine, pod medijskim pokroviteljstvom Showtimea, održava se borba stoljeća. Sukob dvaju borilačkih svjetova. Boks protiv mješovitih borilačkih vještina, ali po boksačkim pravilima. Uz dva najistaknutija predstavnika. FLOYD MAYWEATHER VERSUS CONOR MCGREGOR. 

Neporaženi boksački prvak Floyd “Money” Mayweather je 40-godišnji borac koji u profesionalnoj karijeri ima profesionalni skor 49/0 boreći se u ringu velter kategorije, lake, perolake, supervelter, superpero, superlake (173 cm/68 kg), a suočit će se po boksačkim pravilima s Ircem Conorom “Notorious” McGregorom, 27-godišnjim dvostrukim prvakom mješovitih borbi (MMA) iz UFC (United Fighting Championship) asocijacije, koji je pojaseve šampiona osvajao u perolakoj i lakoj kategoriji (175 cm/70 kg) ostvarujući dosadašnji skor 21 pobjedu i 3 poraza.

Količina novca koja se okreće oko meča na kojem se radi već mjesecima, primorala je sve zainteresirane strane za usklađivanje svojih ponuda potražnja stavova i zarade brdo love na borilačkom spektaklu.

Špekulira se o zaradama svakog borca većoj od 200 milijuna $ te procjenama najvećeg pay per view eventa u povijesti boksačkih i borilačkih sportova ikad. Prepucavanja i prozivke između boraca dvaju boraca trajale su otkad je jezičavi Irac osvojio drugu MMA titulu krajem prošle godine i nanjušio potencijalno golemu zaradu. Špekuliralo se oko svote od 100 milijuna $ na svakoj strani i prihodu od meča generalno oko 1, 2 milijarde dolara (pay per view, sponzori, TV prava).

Borit će se po bazno boksačkim pravilima i Mayweather na kladionicama slovi za velikog favorita. No, kao što kaže Dana White iz UFC promocije, Conor McGregor je momak koji ima toliko samopouzdanja u sebe da ni ne pomišlja nego nokautirati jednog od najvećih boksača svih vremena.

Javnost i stručnjaci su podijeljeni između onih koji čekaju borbu stoljeća i onih koji drže event cirkusom i sprdačinom procjenjujući kako McGregor neće dodirnuti majstora eskiviranja udaraca Mayweathera.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame