autorski tekstovi hrana Moda Zabava

Body positivity je laž debelih žena

Napisala sam Facebook status: ”Body positivity koji su izmislile debele žene je najveći bullshit na svijetu jer se to i ovako i onako svodi na to da su sve te debele ljubomorne na one vitke. Znate da sam u pravu. Pa znam di je onda tu taj positivity kad jebu mater svakoj koja smije pojest nešt iz McDonaldsa bez da joj odmah ode u kantu. Svaka čast onih nekoliko koje stvarno nisu ljubomorne. I bolje da ljulja nego da žulja su izmislili frajeri, neka vrsta manijaka, koje pali mijesiti salo što nije normalno i spada u parafilije, a to ide u ogranak duševnih poremećaja no neću u psihologiju sad.Već vidim da će screenshot ovog statusa završiti među no liferima na forum.hr gdje se skuplja najveći šljam tračera i jadnika koji čak nemaju prijatelje da s njima takve stvari istračaju na kavi nego moraju raspravljati s nepoznatim im ljudima skrivenim pod nickom PobjednicaZadar ili Plavušica22. BLOW ME!”.

Odlučih ga proširiti. Gdje je taj body positivity kad sve te pretile žene loču Herbalifeove u nadi da će smršaviti, ali ne kuže da je to zamjena za obrok, a ne piće uz velike ćevape s kajmakom pa zbog toga postaju još deblje isto kao i likovi koji piju napitke za bildanje pa se od toga samo debljaju jer premalo vježbaju, a geni im nisu naklonjeni. ”Ali ja sam rodila” – brane se, pa rodila je i Heidi Klum ako se ne varam troje djece pa i dalje hoda po modnoj pisti. To je body positivity. Velika je zabluda da su vitke žene gladne i da biti vitak nije realno. Ja sam vitka žena i nisam gladna, dapače jedem noću kulen s majonezom, ali – umjereno ili ako sam popila dvije pive, taj dan neću ići i u McDonalds ili obrnuto jer – umjerenost i to je body positivity.

Briga o svom tijelu. Suvišno je da tu sad pametujem o zdravlju i tome kako je biti pretio nezdravo. To su već napisali doktori i doktori. Vratimo se na stvar, zašto su predstavnice body positivityja stalno na dijeti ako toliko vole svoje tijelo. Znam jednu debelu malu koja izgleda kao krumpir na nogama koja je bila na dijeti i pitala me: ”Jel jede tvoj pas hrenovke, skuhala sam previše” – i ja si mislim, šta ćeš sad davat psu trećinu hrenovke samo da ga razdražiš, a kad tamo, ona ih je skuhala 8. Slovima: OSAM hrenovki za međuobrok ženi visokoj 152 cm. Ispravite me ako griješim, ali osam hrenovki pojede muškarac za večeru nakon što je cijeli dan radio na baušteli. Debele žene uvijek misle su mršave žene gladne i govore im: ”Sirota, pojedi sendvič” – e pa baš neću jer, you know what, upravo sam ga pojela, ali ne šest kao ti nego jedan. To se zove umjerenost i tvojih šest sendviča u koje si stavila cijelu tubu majoneze nije nikakav body positivity nego smrtni grijeh Željke Markić iliti neumjerenost u jelu i piću što Željku čini licemjerkom s obzirom na to za što se zalaže, ali ovo nije tekst o tome.

Tome kao to, Željka Markić je to, to nije žena, to nije muškarac, ona je to. Ne kužim kako si nije kupila ogledalo pa se takva prepuna body positivityja i smrtnog grijeha neumjerenosti u jelu gura stalno na telku i svojim izgledom plaši muškarce i malu djecu. Žene joj se samo smiju. Također shvaćam da treba postojati odjeća za pretile, ali furati plus size modele kao nešto prekrasno je bolesno. Imam jednu podeblju, jako zgodnu i vrlo bistru prijateljicu. Savjetovala sam joj, pošto je zgodna, nek iskoristi to i gura se u plus size modele jer bi vjerojatno dobro prošla. Ona mi je na to rekla: ”Neću jer mene je sram promovirati debljinu”. Tako razmišlja racionalna osoba koja je svjesna da veličanje i rađenje TV emisije od svojih mana nije fora. Prihvaća samu sebe kakva jest, pokušava više ili manje uspješno smršavjeti, ali barem pokušava jer ima mozak, ima racio, i shvaća da biti pretila nije ultra cool stvar. Cijenim takav stav. Nije sramota biti debeo, ali je sramota i teška glupost praviti se da je to nešto super. To je jednako kao da se praviš da je super što imaš perut, grižeš nokte i jedeš šmrklje. Ne. Ne. Ne. Jednostavno ne. Dosta debelih žena kroz život je bilo ljubomorno na moju liniju, liniju koja nije bajna, ali je medicinski sasvim zdrava, imam trenutno 58 kila na 168 centimetara, mogla bih imati i manje jer daleko sam od mršavice, ali te debele često su me polu-ljubomorno, polu-zajedljivo i polu-drsko pitale: ”Kaj si ti neka manekenka?” Ne, ja nisam nikakva manekenka, da bi bila manekenka treba mi 10 kg manje i 10 cm više. Ja sam samo tjelesno normalna osoba, a ključ mog izgleda je u tome što sam preko pola života plesala jazz dance i umjerena sam u jelu. Dakle mrdni guzicom i nemoj pojesti baš cijeli kebab nakon što si već ručala pizzu. Furaj ti body positivity, ali onda nemoj biti na dijeti i nemoj bljuvati otrov i vatru na sve vitke žene jer se ne možeš nositi s time da nisi jedna od njih. To je jadno, jeftino i licemjerno. 7 ujutro je idem spavati. Bog s tobom, debela.

Nika Ostoić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame