Aktualno Festivali Glazba inmediasres POP COOLTURA

Britanci birali koncert godine: Prophets Of Rage

LOS ANGELES, CA - JUNE 03: Recording artists B-Real and Tom Morello of Prophets of Rage perform onstage at Hollywood Palladium on June 3, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images)

Europska turneja grupe Prophets Of Rage postaje, kako se približava Hrvatskoj, najveći koncertni favorit ovog ljeta na Starom kontinentu koji iz nastupa u nastup hvata same superlative. Najugledniji britanski glazbeni magazin NME proglasio je tako njihov prekjučerašnji nastup u londonskoj Brixton Academy vjerojatno najboljim koncertom 2017. godine!

Svoju ocjenu NME temelji na nekoliko činjenica:
Odličan timing – U momentu kad je svijet, a pogotovo zemlje poput Velike Britanije ili SAD-a, na političkoj prekretnici Prophets Of Rage dolaze kao elitne specijalne jedinice glazbenika koji se pjesmama i naslaganim Marshall zvučnicima bore protiv političkog sranja.

All hits setlista – «Killing In The Name Of», «Sleep Now In The Fire», «Bulls On Parade», «Bombtrack», «Fight The Power», «Testify», «Bullet In The Head», «People Of The Sun», Public Enemy / Cypress Hill megamix koji su ponovo promješali (dodali «Welcome To The Terrordome», «Ain’ Going Out Like That», «Harder Than You Think»), «Take The Power Back». Što bi se reklo «all killers, no fillers».

Dirljiva posveta Chrisu Cornellu – Tom Morello, Brad Wilk i Tim Commerford odsvirali su “Like A Stone” grupe Audioslave ostavljajući prostor pred mikrofonon praznim. Tu je uskočila publika Brixtona s najvećim i najemotivnijim zborskim pjevanjem koje je oduševilo bend.

Tom Morello – Tom Morello je bez sumnje jedan od najvećih gitarista našeg doba, glazbenik koji je na koncertima jednako impresivan kao na snimkama. Sviranje zubima poput Jimija Hendrixa bilo je nadmašeno jedino u trenu kad je okrenuo gitaru i pokazao naljepnicu “Fuck Trump”.

Pozdrav Corbynu – Prije odsvirane “Take The Power Back” Prophetsi su poslali pozdrav podrške lideru britanskih laburista Jeremyju Corbynu, a poslije koncerta publika je izlazila iz dvorene skandirajući njegovo ime na melodiju “Seven Nation Army”. Postoji li šansa da se nešto slično dogodi u Hrvatskoj?

Nema bisa – Cijela turneja nema bisa. Prophetsi u jednom dahu izrešetaju publiku zaokruženim setom hitova i to se u Brixtonu, kao i na ostalim nastupima pokazalo kao odlična odluka.

Naposlijetku NME zaključuje da je kroz povijest bilo dobrih i manje dobrih supergrupa, a Prophets Of Rage spadaju u ono probrano društvo baš jako dobrih. Londonski koncert nastavak je niza fantastičnih nastupa, kao što su bili oni na festivalima Rock Am Ring, Rock Im Park i Download na kojima ih je publika proglasila daleko najboljim zatrpavši Facebook stranicu oduševljenim komentarima. Do Zagreba će bend nastupiti još sedam puta, pa se s pravom očekuje da će koncert na Šalati,jedna od rijetkih samostalnih svirki, biti vrhunac europske turneje koji će bend predstaviti u punoj snazi.

Prophetsima će se 26. lipnja na stadionu Šalata pridružiti posebni gosti grupe House Of Pain, Skindred I The Black Peaks.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame