inmediasres sex Sports Zabava

Sexytime: Prvenstvo EU u odbojci na pijesku/plaži

Ultra fora i zanimljiv događaj održava se na zagrebačkom Jarunu – Beach Handball EURO Croatia 2017. Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku – za juniore i seniore, u organizaciji Beach Handball Croatia. Malo sam škicnuo finalni dan za juniore u kojem su zlato u ženskoj kategoriji odnijele Nizozemke, a u muškoj Španjolci. Naši dečki su završili peti,  a curke desete. Osim ovog, reprezentacije Hrvatske, Mađarske, Rusije i Norveške u muškoj i ženskoj konkurenciji, odigrale su prijateljske utakmice koje su im došle kao priprema za seniorsko natjecanje koje počinje u utorak 20. lipnja. Samo da znate, Hrvatska brani naslov u muškoj kategoriji. Inače, ono što je fenomenalno je da je na novoizgrađene terene ŠRC-a Jarun za ova događanja ulaz besplatan, a organizacija je toliko dobra da sam se u jednom trenutku zapitao jesam li u ‘pravoj’ državi.

Na cijelom turniru vlada savršeno pozitivna atmosfera, glazbe, plesa i popratnih sadržaja ima koliko ti srce želi, za vrijeme meča svira odlična glazba, a animator nije naporan, umjetan ni iritantan. Ono što razočara, odnosno nije jasno kako da barem na finalnom danu turnira za juniore nije bilo više od stotinjak posjetitelja. Tako su se reprezentacije zapravo međusobno bodrile, a tu sam vidio toliko lijepih trenutaka da mi je u nekoliko navrata srce zatitralo – Portugalke koje bodre Španjolke, Rumunjke koje brišu suze Portugalkama, skrivenih pogleda i osmijeha, plesa i veselja.

Ostaje misterija kako na jedan tako atraktivan, zabavan, gledljiv i slušljiv događaj koji je k tome još i besplatan, a organizacija savršena – ne dolaze posjetitelji? Bila je super fora za vrijeme nagradne igre jednog automobilskog brenda – obzirom na specifičnost nagrada je trebala biti uručena domaćem posjetitelju. Kada je animator tražio da ruku podignu posjetitelji iz Hrvatske, doslovno je bio problem naći troje ljudi koji će dobiti (inače vrijedne) nagrade. No dobro. Imate li vremena, preporuka je da skoknete do Jaruna i povedete klince, uz dekice, sportske rekvizite, zmajeve podržite ovaj antimainstream sport u kojem nema milijunskih zvijezda i zvjezdica već samo puno strasti i ultra super hiper hajper pozitivne energije.

(Igor Lesar)

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame