Aktualno Festivali Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz

Upoznajte IN: Michael Kiwanuka – Marvin Gaye i Curtis susreću Pink Floyde i Van Morrisona

Mladi britanski kantautor Michael Kiwanuka, uspoređen s velikanima poput Curtisa Mayfielda, Marvina Gaya, Van Morrisona i Pink Floyda, nastupit će na ovogodišnjem INmusic festivalu ne bi li ga upoznali s njegovim soulom, rock’n’rollom i folkom

Michael Kiwanuka je rođen 1987. godine u sjevernom Londonu u Velikoj Britaniji kao sin ugandskih imigranata. Njegova prva ljubav uz jazz, bila je rock glazba, a najviše od svih – Radiohead i Nirvana, zbog kojih je i počeo svirati gitaru. Kratko je studirao jazz na Kraljevskoj akademiji glazbe i pop glazbe na Sveučilištu Westminster i pjevao je u mnogobrojnim cover bandovima, a pjesma koja ga je inspirirala i preusmjerila tok njegove karijere bila je “(Sittin’ On) The Dock of the Bay” Ottisa Reddinga. Neko vrijeme nastupao je u manjim londonskim klubovima te ga je na tadašnjem MySpace profilu počeo pratiti zavidan broj obožavatelja i uskoro ga je “otkrio” Paul Butler, producent i član skupine The Bees koji ga je pozvao na snimanje u svoj studio na Isle of Wightu.

Službeni početak njegove karijere bio je potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom Communion, pod kojom su izdana njegova prva dva EP-a: “Tell Me a Tale” i “I’m Getting Ready”. Uslijedile su turneja s Adele, treće mjesto na listi Brits Critics Choice i pobjeda na prestižnom BBC-evom izboru “Sound of 2012”. Njegov debitantski album “Home Again” iz 2012. godine ostvario je izniman uspjeh, oduševio kritičare i obožavatelje te mu priskrbio nominaciju za uglednu britansku glazbenu nagradu Mercury. Nakon uspjeha debitantskog albuma Kiwanuka se zaputio na turenju, a 2015. godine vratio se u studio te je u ljeto 2016. godine izašao njegov drugi album – “Love & Hate”. Kao i album prvijenac, “Love & Hate” je naišao na vrtoglav uspjeh te je uvršten na brojne domaće i strane liste najuspješnijih albuma 2016. godine.

Trenutno je na promotivnoj turneji po festivalima u sklopu koje ga gledate danas na IN Music festivalu.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame