Aktualno Festivali Glazba inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Zašto su Arcade Fire jedan od najvećih rock bendova 21. stoljeća?

Umjesto faktografskih podataka koje ste već mogli apsorbirati donosimo nekoliko razloga zbog kojih su Arcade Fire bitni kao Pixies, Nirvana, Bowie i s razlogom ih zovu novim Springsteenovim rodijacima. I zašto ih treba gledati opet.

Nakon potvrde jedinog festivalskog nastupa za 2017. godinu na kultnom Isle of Wight festivalu u Velikoj Britaniji, Arcade Fire potvrdili su i nastup na INmusic festivalu na kojem će svirati podosta komada s petog studijskog albuma. Arcade Fire su snimili četiri hvaljena studijska albuma s podosta prestižnih nagrada i puna usta komplimenata glazbene kritike, a nakon osvajanja Grammyja za najbolji album 2011. godine, osvojili su i Brit Awards u kategorijama za najbolji album i za najbolji internacionalni bend.

Arcade Fire prvi i jedini put su se predstavili hrvatskoj publici na glavnoj pozornici INmusic festivala 2011., a njihov će povratak u 2017. donosi si ih u rasplesanom izdanju uz eksperimentiranje s bossa novom, elektronikom, punkom, popom, rockom i mnogim drugim glazbenim žanrovima. Vrlo širok spektar glazbenih instrumenta od ksilofona, francuskog roga, viole, do harfe, mandoline, čine njihovu glazbu briljantnom, katarzičnom, romantičnom i toplom, ali često i melankoličnom.

  1. Ljubav

  2. Nježnost

3. Snaga

4. Sreća

5. Kraj svijeta

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame