Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Ivan Zak: Ničija – s tamburom na plažu, ubost se na ražu, pa te uljem po tabanu mažu

Već iz naslova se osjeća lirska ingenioznost novog kantautorskog hita popularnog estradnog manekena i nositelja onog manje zahjevnog slušateljskog ogranka.

S obzirom da Ivan Zak potpisuje sve glazbene zasluge novog ljetnog komadića lepršavih mudrosti o djevojci koja nije ni njegova ni suparnikova, mora se kleknuti pred tim postignućima. Malo je ljudi sposobnih iznijeti toliko komplicirane višeterenske izlete na ovoliko efektan način.

Nekad se takvima na na globalnoj sceni odavalo najveće počasti, Rogeru Nelsonu a ka Princeu, dočim se skretanjem na balkanske terene odmah kreće u podozrivost, sumnje i oduzimanje zaslužnih priznanja mladim i dotjeranim pjevačima i autorima poput Zaka. A momak ni kriv ni dužan samo daje ono u čemu je najbolji.

Lijepe djevojke s kojima se kucaju čaše još su jedan danak postignućima i dometima. Milijuni vise u zraku, u bijelim hlačama ne sjedaj na kamen da se ne nalijepiš na žvaku. Osmjesi su isto tu. U dobru i zlu. Juhuhu. Na žalost, rimoljupci, rimokatolici, rimoznalci, razumijemo se.

A za one koji se pitaju zašto pisati o ovome odgovor je protupitanjem – a zašto ne? Pa sve je to priprdak nečega što se zove domaća glazbena scena i ako ne pričamo o svemu tome jest kao da žmirimo i puštamo klincima da ih dotiče tamo gdje bi najmanje trebalo, po džepu njihovih staraca. Jer ovu glazbu ni na koji drugi način nije moguće konzumirati da ne bi ostavljala trajne posljedice u vidu ruiniranja slušateljskog aparata. Zato prevenirati bolje nego liječiti. (JA)

3/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame