Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

Božo Vrećo: Elma – pretjerala ga bradata Bosanka s kitom

Glazbeni sevdah asketizam bosanskog superfeminiziranog polumužjaka zalazi u ona patetična područja kad ekstravagancija postaje sama sebi smislom i svrhom. U novom singlu na udararljke i frulica princip uz njegov kristalni glas gledamo posvetu davnoj mu drugarici za koju će odvojiti dodatni pozamašni PR objašnjevak o kojem se trančiranju duše treba raditi.

“Ovu pjesmu sam napisao za moju Elmu, djevojčicu sa kojom sam do moje 6 godine igrao se svaki dan, držali bi se za ruku i dijelili sve naše male tajne i slatkiše, al dodje rat i neki zli ljudi ubiše svu njenu porodicu na kućnom pragu, i nanu i majku i mladjeg brata, ona je ostala ranjena sa metkom koji je prošao kroz obraze i dozivala je majku, suviše kasno je došla ta hitna pomoć, već je bila iskrvarila i posle svih tih godina,sanjao sam je, i u tom snu ona mi kaže, “Znaš Božo moj, ja te sve čujem kako mi pjevaš i vidim te kako mi plešeš”, pa u snu me zagrli tako jako da kad sam se probudio, bio sam sav mokar od suza i tada, napisao sam ovu predivnu pjesmu, posvećenu njoj, mojoj Elmi, koju neću nikad prestati voljeti, vidjet ćete u spotu mlin za kahvu kako meljem ko da je čekam da svrati da popijemo po fildžan, da joj svašta ispričam  i da mi svašta njena duša kaže”.

No, ovaj puta, za razliku od dosadašnjih autentika prelazi u područje milovanja svog lika i djela daleko više nego se fokusira na plod rada. Tako da više ne plijeni pažnju interpretacijom koja bi trebala oduzeti dah od sevdaha bolnog, nego dapače, baš suprotno, sve vam se okreće se u krivom smjeru od emo artizma. Jer njegovu vapaju za Elmom ne vjerujete. (JA)

6/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame