Aktualno Glazba inmediasres POP COOLTURA

Brzo, brže, Zeke

Zadnje sekunde lipnja, 30. 06. u zagrebačkom Vintage Industrial Baru gostuju legendarni američki trash/punkeri ZEKE koji se nakon punih 15 godina vraćaju u Zagreb, a rame uz rame sa stejđa će po publici pucati domaći speed-manijak-punkeri Eke Buba.

 

Prvi i jedini put svirali su u 3. svibnja 2002. godine u zagrebačkom pokojnom rock klubu Pauk. Ovaj specifičan i jedinstven bend uzor je mnogim domaćim rock glazbenicima koji i sami njeguju taj trash punk moment, no nitko kao Zeke. 

Ovaj američki hardcore punk bend osnovan 1992. u Seattleu poznat je po svojem ekstremno brzom i energičnom gitarskom zvuku koji stvaraju finom mješavinom hard rocka i bluesa s nekoliko kapljica thrasha, zbog čega ih često uspoređuju s legendarnim Motörheadom. Domaću podršku pružit će im zagrebečki dečki Eke Buba koji svoju glazbu nazivaju manijakalnom speed punk mašinom! Negdje na pragu izmedu garažnog retro rocka, proto-punka i bijesnog hardcore punka iz osamdesetih.

Nakon nekoliko europskih turneja, debi singlice ‘Lana G’ na vinilu, te ‘Rat Bite’ albuma na domaćem Doomtown Records, bend je usviraniji nego ikad, a ovom prigodom odsvirat ce i par novih numera. Ujedno ovo će im biti i premijerni nastup u Vintage Industrialu. 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame