Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

Fil Tilen: Ko vam je reko – reperov odlazak na crtani Mars

Sjećate se Fil Tilena? Čovjeka kojeg je živciralo kad su mu dali nadimak balkanski Eminem usporedivši njegov meteorski viralni launch pjesme “Debela” s Eminemovim “My Name Is”. Bilo je tu sličnosti bez daljnjega. No, nakon dugih najava debi albuma, puno milijunskih klikova na You Tube snimkama njegovih pjesama kao da se balon ispuhao. Nije se čulo o njemu neko vrijeme, tek stranputice, vijesti o nekim suradnjama i neočekivano mlakom odgovoru na debi album, a očekivalo se da će prestići Dječake po medijskom hypeu.

Kako se vidi da mu ambicioznosti i otkrivanja novih terena ne nedostaje, povratak na stare staze pokušat će ovim rasplesanim ljetnim trackom kao stvorenim za plesne podije. U kojemu pokušava odmaknuti što je moguće dalje od klasičnog repanja imitirajući reggaeton, 2step i dub vokale. Tema je  imigrantska kritika na račun odljeva stotina tisuća mladih iz ovih krajeva. Uzrok: politika. Smjer: posvuda po svijetu, ali on će prvi na Mars.

Uz refren “Ko vam je reko Mars je daleko” i vrlo simpatični animirani video spot Nisamtapir Ire Bulić servirao je kritičke opaske na račun imigracije mladih iz zemalja regije. Glazbena podloga pomalo je siromašna i predvidljiva, ali zato Tilen dobrim tempom dub/repanja postiže dinamiku i zadržava ideju razbacivanja na plesnom podiju. Ne bi iznenadilo da se u nedostatku i raspad Postolara Trippera i posustajanje Dječaka, uz KuKlux i High5, baš Tilen prometne opet u hit ljeta. Ne bi bilo nezasluženo, nimalo. (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame