Aktualno Festivali film inmediasres knjige POP COOLTURA Zabava

MVR: Mali noćni razgovori – kultura razgovora

 

Povijesni Atrij Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu predstavlja Male noćne razgovore, seriju gostovanja pod ravnanjem Milane Vuković Runjić, izdavačice, književnce, kolumnistice i TV voditeljice koja u svom prostoru ugošćuje interesantne joj jedinke iz svijeta kulture.

Nakon povjesničarke umjetnosti i književnice Željke Čorak, Scena Amadeo nastavlja s ugošćivanjem nekih od predvodnika svijeta glume, književnosti, povijesti umjetnosti i glazbe, koji svaki za sebe predstavljaju neponovljiv dijelić hrvatske kulturne scene. Njihova razmišljanja o aktualnostima u njihovim profesijama, suvremenim kretanjima, ali i svakodnevnim turbulentnim zbivanjima nezaobilazna su za sve poklonike umjetnosti.

Tako će u ponedjeljak, 26. lipnja, na scenu stupiti povjesničar umjetnosti i pjesnik Igor Zidić, s kojim će Milana Vuković Runjić razgovarati prije svega o umjetnosti i načinu na koji je ona oduvijek okupirala njegov život, ali i o «vrućim» svakidašnjim temama kao što je krhkost politike. Što će nam donijeti riječi jednog od najsuptilnijih umova domaće scene, ostaje za vidjeti!

Sljedećeg dana, u utorak 27. lipnja, scenom će zavladati uvijek prodorna i zanimljiva Mani Gotovac. Žena koja živi «theatrum mundi», lovorom ovjenčana spisateljica i jedna od rijetkih koja je cijele gradove pretvarala u kazališta, na Sceni Amadeo progovorit će o – sceni, ali i o mnogočemu intimnome.

Srijeda 28. lipnja rezervirana je za Anju Šovagović Despot. Upalit ćemo svjetla njezinih pozornica, krotiti dubrovačku barunicu Castelli, te osim mora odigranih njezinih uloga spomenuti neke o kojima se stalno priča, ali ih u njima još nismo vidjeli.

Nastavak Malih noćnih razgovora očekujemo u srpnju, kada će Milana Vuković Runjić ugostiti glumicu Mariju Sekelez (2. srpnja), muzikologinju Seadetu Midžić (3. srpnja) i glazbenu divu Gabi Novak (5. srpnja).

Program započinje u 21:00 h, a ulaz je slobodan.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame