Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA

TV Cigla: Reprizitis

Prvi je tjedan sveopćeg TV reprizitisa, a većinu medijske pažnje okupiralo je vrijeme, tj. nevrijeme. Nekoliko dana s temperaturama iznad 30 stupnjeva dovoljno je da sve poludi, pa i meteorolozi, ili novinari koji prenose njihove prognoze. Nakon skoro tjedan dana opakog nevremena, sparine, neizdržive vrućine, mnogi su nedjeljni dolazak kiše prozvali – nevremenom? Stvarno svašta! Došlo je – vrijeme!

Uz vrijeme, najbolja je stvar kad se već drugi tjedan zaredom zbog praznika mogu spajati dani godišnjeg, i što je još ljepše – na društvene mreže postati fotografije (s) mora. „Croatian tragedie“ je da je jedan praznik, Dan državnosti pao na nedjelju, no osim tetama u dućanu (i mnogim drugima, npr. kolumnistima), ova je nedjelja bila radna i za političare. Prvo misa (Kolindi pozlilo u katedrali, Erdoganu u džamiji, skoro simultano), pa razna polaganja vijenaca, do domjenka na Pantovčaku gdje je goste rastjeralo grmljavinsko nevrijeme.

Nakon prijenosa kvalifikacija Formule 1 u Azerbejdžanu, kanal Arena sport 2 prikazao je odličan dokumentarac „Keepers of the streak“. Samo su 4 fotografa okidala na svakom od 48 Superbowlova (u trenutku završavanja dokumentarca) – Tomsic, Beaver, Iooss i Palmer! Odlična priča o nespektakularnim počecima i pretvaranju u jedan od najvažnijih sportskih događaja godine. I od nekoliko do čak 5 tisuća akreditiranih fotografa!

Nikako pobjeći od sporta, Maminjo je imao svoj live show na N1, u trajanju cjelovečernjeg filma i, naravno, na kraju je opet inscenirao neodgovaranje na pitanja novinara. Vjerojatno će Modrić i Lovren („ne može im nitko ništa“) na kraju suđenja ispasti veći krivci od njihova ex šefa? Ili netko tko će svima prijetiti s facebooka, pa će ga policija promptno privest? A da ne govorimo o količini Internet sprdnje koja se sručila na „ne sjećam se“ Lukicu. Uskoro će doseći karizmu jednog Šukera. Samo da se, nakon karijere, ne prihvati funkcija u sportu, recimo, vjerojatno bi ga neki rado stavili za – državnog tajnika za sport?

U emisiji „Poprock.hr“ gostovao je hip-hoper Fil Tilen – uz promociju odličnog novog, animiranog spota, emitirano je i par starih, a najviše me začudilo što je HTV počeo stavljati BEEP preko „nezgodnih“ riječi. Otkad je to počelo, ima li neka friška uputa za to? .ebeno! AUPM!

Sretan dan Republike, puzajuća katolibanijo! (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
„Glazbeni specijal: The Cult Specijal“ (HTV3)
„Keepers of the streak“ (Arena sport 2)
„Turizam.hrt“ (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame