Glazba POP COOLTURA

Slušajmo hrvatsko, isplati se

Darko Rundek

Glazba je ponovno u modi. Ne, nije navlakuša, doista je tako. U prilog tome govore brojka da je HDS ZAMP osigurao članovima 88,2 milijuna kuna autorskih naknada što je 4,46% više nego prethodne godine.

Okej, radio stanice su pripomogle, ali najveći krivac su autori, jebeno dobri autori.

I dok su u centru grada skidali ploče frajeru koji je par metara ispod zemlje, mi smo odlučili posvetiti svoje vrijeme baš tim autorima. U Ljetnom vrtu Filozofskog fakulteta organizirana je glazbena večer na kojoj je HDS ZAMP predstavio rezultate poslovanja. Glavni dio večeri je bio Darko Rundek, čiji je album Apokalipso navršio 20 godina(!). Frajerčina i pol, a opet opušten i teatralan kad primi gitaru. Vrhunski umjetnik. Koncerti za medije inače nisu pretežito zabavni, ali sa DOP Magazinom nema zajebancije, mi smo bili na nogama. Bilo je i vikanja, jebi ga.

Kad smo već spomenuli kvalitetu, bitno je navesti i dva autora koja su bila na glazbenoj večeri. Aljoša Šerić (Pavel) i Nenad Borgudan (Detour), dva frajera za koje volim reći da su srušili rekord i digli letvicu izrazito visoko. Nije baš lako napraviti toliko odličnih stvari i to još za sve. Dobar je primjer moja sestra. Tipična Dubrava, od Sevke, Cece pa do sličnih pizdarija koje se mogu čuti na proštenju u obližnjem selu. Ali kad na radiju zasvira Pavel, Detour ili Mia Dimšić, raspali ih do daske, spusti sve prozore. Daj zamisli da usred Dubrave iz auta trešte takve stvari.

Još kad računamo High 5, Krankšvester, Miki Solusa, Saru Renar, Irenu Žilić, … Ej, odjebi sa stereotipima, hrvatska muzika je odlična.

Zato, pustite youtube downloader ili žicanje svojih PR frendova/ica za free upad.

Radije kupite CD (nisu više skupi) ili platite kartu i odite na koncert.

Tako se podržavaju autori

Hrvoje

Pratim situaciju, kurim frku

Komentari

Reklame