Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

Arcade Fire: Signs of Life – ovako bi zvučali Talking Heads u 21. stoljeću

‘Signs of Life’ predstavlja treću pjesmu kanadskih rock divova koja se nalazi na budućem albumu ‘Everything Now’.

Prethodnim singlovima se utvrdilo kako se radi o dance albumu inspiriranom disco glazbom i ostalim melodijama prethodnih desetljeća.

‘Creature Comfort’ i ‘Everything Now’, prva kušanja novog projekta, su donijela podijeljene reakcije gdje jedino prvospomenuti singl uspostavlja određenu vezu s prethodnim radom benda bilo direktnim, apstraktnim tekstom ili slojevitom i zanimljivom instrumentacijom. Ova nova stvar ima priliku svojom kvalitetom preusmjeriti moguću nervozu na optimizam, samo da je dobra. Ali ne! Ovo je najgori singl među navedenim gdje pozitivne osobine teško dolaze do izražaja te ne uspijevaju spasiti ovo pompozno i pretenciozno djelo od urušavanja. Pjesma je dosta bliska prethodnim s albuma ‘Reflektor’ svojom plesnošću, ugodnom bass linijom i puhačima te dobrom kemijom vokala, ali zaboga miloga slušajući se ne iščitava ni trunak truda i mašte.

Repeticija ima ulogu osovine koja drži pjesmu na mjestu, ali nema nametljivosti i osjećaja važnosti da potkrijepe ideju. Instrumentacija, iako korektna, je monotona i dosadna jer se ne nadopunjuje te prati predvidljivu progresiju. Sve se zaokružuje lijeno napisanim tekstom kojem nema mjesta na albumu benda ovakvog ugleda.

Trebaju se spomenuti egzistencijalistične teme koje pjesma obrađuje, ali kao i kod posljednjih sezona Dosje-a X, egzekucija je vrlo bitna. (Domagoj Jurić)

4/10

(nota bene i pridonošenje vjerovanju u demokraciju ostatak redakcije DOP Magazina apsolutno drži da je singl genijalan i da su uspjeli ubosti Talking Headse kako bi zvučali u 21. stoljeću te nam je ocjena bar 9/10, ali apsolutno stojimo iza našeg kritičara i držimo stranu njegovoj argumentaciji)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame