Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

The XX: I Dare You – izazov hipsterima omiljenog benda

Bit će da je privlačnost i magnetika tih kombinatorika muško ženskih vokala upravo u njihovoj studijskoj savršenosti i melankoličnosti koja je totalni kontrapunkt monotonim pravolinijama uživo. Gledati ih na festivalima ili solo u nekoliko prilika dosad bilo je pretežno bitno zijevajuće i antiklimaksično iskustvo.

Za razliku od njihove pitke indie pop elektronike čija studijska nježnost ubada točno i precizno. Novi singl je na tragu onog snolikog, romantičnog “Intra” i netom objavljenog singla “On Hold” s recentnog albuma. Pitke pulsirajuće gitare u kombinaciji s vokalnim M/Ž izmjenama gotovo da su opet win win kombinacijom. Jednostavno izazov funkcionira. I naježi. RM Croftica s gitarskim pituranjima i krhkim glasom daleko je zavodljiviji dio dočim je Oliver Sim šlepajući prati. Nešto slično što se impresivnoj Bjorkici događalo u Sugarcubesima. Unatoč neusklađenosti girl/boy vokala lijepo maskiraju sjajne stvari i traju iznad zamke one hit wonderizma koju su im mnogi predviđali.

Uz izvrsno snimljen i filmski umotan ambiciozni video spot fama i njihova postojanost samo se s razlogom produžuje.

Još da nađu savršeni recept za prezentabilnost uživo bili bi jedan od najbitnijih otočkih bendova novog milenija ne samo po guranju pressa. (JA)

8/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame