Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA

Gibonni: Bella Figura, Bella Pitura – vrhunski storytelling u pop formi

Talijanizmi u našem leksiku mogu izazvati zabunu, međutim kad naslov stvari metaforički dozove djetinjstvo jednog od najrasnijih liričara pop forme u nacionalnim okvirima, otkad smo pristali da nije Brane Đoni Štulić jedino koje zna prispojit dva pametna stiha u rimi, onda imamo slučaj s iznimno ilustrativnim komadom. Novim iz zbirke zvane “Familija” na kojoj su album podijelili Gibonni i Oliver Dragojević.

Gibonni se vraća u djetinjstvo piturajući freske tvrdoglavog klinca okruženog obiteljskom ljubavlju. I dok korektni instrumental u potpunosti služi pratnji stiha dotle je Gibina pažljivost pri izboru pravih ležernih riječi na pravim mjestima – oduševljavajuća.

Ovo zaziva jedan od najboljih spotova domaće scene jer su ispričane zapravo sve scene i narativni tok stvari je uglazbljeni scenarij koji vabi vještu redateljsku ruku od njegova kolege Žarea Batinovića ili prokušanog vizualca i estete Gonza Jovanova ili pak novih generacija od Marcelle Zanki nadalje. Koji god izbor bio šteta bi bila da ostane na lyric videu jer rijetko se u domaćoj pop formi nađe ovoliko spretno sklopljenih skica boljih i nježnijih vremena. (JA)

8/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame