autorski tekstovi film Food & Drinks hrana

Pipi’s Corner: Osvježenje na jednoj od najljepših zg lokacija – Pop Up Summer Garden

Otvoreno ljetno kino Tuškanac spada među čarobne kutke metropole. U strogom centru, a daleko od vreve, gužve, isparavanja asfalta, romantično i moćno, elegantno i nestvarno.

Filmski i koncertni programi koji se u ljetnim mjesecima nude za svaku su pohvalu, ali ih može bit još više, baš kao i broj zaljubljenika u film, kulturu, glazbu, ili tek slučajnih prolaznika koje će zaustaviti nešto lijepo, veselo, potreba za opuštanjem i osvježenjem.

Zimski koncepti pop-up barova na Tuškancu uglavnom su bili kratkog daha, što zbog vremenskih okolnosti, „zima mi je“ isprika, ali i kratke adventske sezone, u kojoj je slična ponuda bogata.

Ljeto pak donosi nove prilike. Dapače, ideja o postavljanju Pop Up Summer Gardena na plato ispred Ljetnog kina za svaku je pohvalu. Navratili nekidan, 20 sati, 30ak stupnjeva u gradu, neizdrživo. Bez problema se nađe parking u blizini (čak i kad je istoimena garaža krcata), uz Dubravkin put ili uz rub po cesti. Prva impresija – joj kako je lijepo! Veseli postav DJ music boxa, bara, šarenih limenih stolova, razbacanih paleta s razigranim jastucima, uz umjetnu travicu za lakše cupkanje baš dobro paše u ogromnom zelenom gnijezdu šume Tuškanac koja ga okriljuje. Real feel temperature – najmanje -5 od izmjerene u gradu, dakle, lakše se diše. Razvalili se na palete, onaj s kraćom slamkom odšetao do šanka (self service varijanta) po koktele, ‘u zdravlje!’ i laganini… mjuza je bila genijalna, a u kinu pored – tjedan francuskog filma, pa su i slučajni prolaznici prostor činili nekako very french-astim. Ne ide baš bilo tko gledati francuze na Tuškanac. Sat, dva, tri, ne ide ti se doma. Ljudi okolo u stanju ko i mi – nasmijani, opušteni, zadovoljni, idealni after work kutak grada. Krenuo pljusak, onaj s mega kapima. Pobjegli. Al stvarno je bilo dobro.

I idemo opet. Dok se Jarmusch bude prikazivao, tijekom ovog tjedna (Program Ljetnog kina Tuškanac)

Generalije:

  • Kokteli – 35 kuna / Summer Tropic, Pinky Garden Gin, Mojito Strawberry, Mojito vulgaris (iako je malo drugačiji), Lynchburg Summer Lemonade
  • Pića – ima svega, fino, a nije pretenciozno, cijene su korektne
  • Klopa – nismo probali, kažu da je ima
  • Mjuza – ovisi na što nabasate / hr & ino DJ-evi, akustične svirke
  • Trajanje postava – od 18:00-23:00 sata, 15.6.-15.9.2017. / bravo ljudi
  • Opći dojam – opušteno, ugodno, razigrano i vrijedno povratka
  • Službena mjesta za informiranje http://popupgarden.org/  i https://www.facebook.com/popupsummergarden/

Par trenutaka (osobnih i sa službenog fejsa)

Komentari

Reklame