Aktualno inmediasres knjige POP COOLTURA

Roditelji nagrađuju: “Kradljivac luridija” dobitnik nagrade Parents’ Choice Award

Mladi William Wenton, dječak s čudesnom sposobnošću odgonetanja zagonetki, hrvatsku je čitateljsku publiku osvojio još lani, odmah po objavljivanju hrvatskog izdanja svjetske uspješnice Bobbieja Peersa. Norveški pisac i njegov mladi junak su dobili novo priznanje. Američka ih je udrga Parents’ Choice Foundation uvrstila na popis preporuka Parents’ Choice Award za 2017. godinu.

Parents’ Choice Foundation od svog osnutka 1978. služi kao neovisni vodič za najkvalitetniju dječju literaturu, medije i igračke. Budući da vjeruju kako su sva djeca rođena kao mali znanstvenici, glazbenici, umjetnici i književnici i kako te dječje talente treba razvijati kroz igru i učenje, iste su godine utemeljili Parents’ Choice Award. Zadaća odbora za dodjeljivanje nagrade, koji čine odgojitelji, znanstvenici, umjetnici, knjižničari, roditelji i, naravno, djeca, jest da odabire djela čiju su izvrsnost prepoznali. Te preporuke potom služe kao pouzdan i neovisan izvor podataka za roditelje i sve ostale uključene u proces brige o djeci.

Spajajući elemente Harryja Pottera, DaVincijeva koda i X-Mena, Kradljivac luridija tvori  zanimljivu, napetošću ispunjenu slagalicu  u čijem će rješavanju čitatelju pomoći kroz tekst razbacane znanstvene mrvice što vode do konačnih odgovora.

Uvrštavanjem na ovaj popis William Wenton našao se u prestižnom društvu malih junaka poput Harryja Pottera i Ivy Pocket i time se potvrdio kao nadolazeća snaga u dječjoj književnosti. Zbog zanimljivih likova koji se hvataju u koštac sa zlom, čitatelji će žudjeti za dodatnim stranicama o Williamu i pitat će se gdje će ih još odvesti njegova bionička pustolovina jer ovo je, očito, samo početak.

Kradljivac luridija zaista i jest bio samo početak priče čiji vam nastavak Naklada Ljevak s ponosom najavljuje uoči povratka u školske klupe.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame