Aktualno Celebrities Glazba inmediasres POP COOLTURA Zabava

Finalisti Cesarice: vox populi puleni nagrade

Protekla dva mjeseca publika je birala između 40 najizvođenijih pjesama iz prošle godine, a ovoga petka, 7. srpnja, u Splitu na Prokurativama u 21:15 sati održat će se i svečana završnica glazbene nagrade Cesarica uz izravni HTV prijenos. 

Na finalnoj večeri zabavljat će vas neki od nominiranih izvođača kao što su Nina Badrić, Željko Bebek, Ivan Zak, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Rišpet, Kedžo & Zsa Zsa, Miroslav Škoro, Pravila igre i Mia Dimšić. Uz glavnu nagradu, dodijelit će se i nagrade u pojedinačnim kategorijama pop, rock, zabavne, klapske i tamburaške glazbe, a organizator priprema i brojna druga iznenađenja. Utemeljitelj glazbene nagrade Cesarica je Unison – Hrvatski glazbeni savez, a ime Cesarica dobila je po pjesmi koja je na prvom Porinu, održanom 1994. godine, osvojila Porin u kategoriji Hit godine.

I sami izvođači uzbuđeni su zbog dodjele nagrade i komentirali su svoje nominacije.

„Biti jedan od dvanaest finalista Cesarice mnogo mi znači. Mislim da su prijeko potrebni projekti koji propagiraju hrvatsku zabavnu glazbu i daju joj pozornost koju ona u Hrvatskoj i zaslužuje. Nadam se da će Cesarica doista i postati jedna od ključnih inicijativa u tom pogledu. Svatko od nas finalista priželjkuje pobjedu i drago mi je da će ovaj put presuditi onaj meni najvažniji glas – glas publike. Jedva čekam zapjevati na Prokurativama“, komentirao je zagrebački kantautor Ivan Zak.

Podsjetimo, u drugom krugu glasovanja koje je završilo 2. srpnja publika je birala između 12 nominiranih pjesama: Nine Badrić, Doris Dragović & Jacquesa Houdeka, Željka Bebeka, Ivana Zaka, Tomislava Bralića & klape Intrade, klape Rišpet, Petra Graše & Hane Huljić, Olivera & Gibonnija, Kedže & Zsa Zse, Miroslava Škore, Pravila igre i Mije Dimšić.

„Nastupu na Cesarici se iznimno veselim jer nije mala stvar ući u 12 potencijalnih Hitova godine i ovim se putem želim zahvaliti svima koji su glasovali za moju pjesmu “Život nije siv” i omogućili mi da 7. srpnja nastupim na Prokurativama zajedno s većinom svojih glazbenih uzora. Taj će nastup u mome srcu sigurno imati posebno mjesto i zato što sam upravo na toj istoj pozornici prije godinu dana i debitirala s tom pjesmom i tada nisam mogla ni zamisliti što će mi ona sve donijeti u život, a i sam spot za pjesmu na dan dodjele će biti na YouTubeu točno godinu dana“, komentirala je osječka kantautorica Mia Dimšić.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame