Aktualno Celebrities Glazba inmediasres mediji POLITIZAM POP COOLTURA showbiz

Mišo Kovač i Marko Perković Thompson na sudu: Fimi medija ih opet ganja za svirku i nesvirku

Legenda hrvatske estrade Mate Mišo Kovač i heroj hrvatske desnice Marko Perković Thompson ovog su četvrtka 06. srpnja trebali svjedočiti na zagrebačkom Županijskom sudu na ponovljenom suđenju u slučaju Fimi media. Međutim, Dalmatinac koji nosi lančić oko vrata Mišo se ispričao zbog zdravstvenih razloga pa neće prisustvovati ispitivanju, za Thompsona na zagrebačkom Županijskom sudu znaju da mu je uručen poziv pa ga očekuju na klupi za svjedoke. Podsjetimo radi se o potencijalno najvećoj korupcijskoj aferi recentne hrvatske povijesti.

Tužiteljstvo ih tereti da su oba pjevača po nalogu optuženog bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera dobivali novac iz takozvanog “crnog” stranačkog fonda. Mišo Kovač za nastupe na predizbornim skupovima, a Thompson za nenastupanje ni za koga drugoga jer je određena bulumenta stručnjaka i teoretičara utore iz HDZ-a, nagađa se, strahovala da Thompson ne nastupi za desni blok i time ne ukrade dio biračkog tijela koji je trebao pripasti HDZ-u. Na prvom suđenju 2013. Mišo je potvrdio nastup na HDZ-ovoj predizbornoj kampanji 2007. godine negirajući da je za te nastupe dobio novac od tadašnjeg rizničara Barišića. MP Thompson je odbacio sve tvrdnje da je primio gotovinu od cca 500 000 Eura za nenastupanje kao i da je gotovinu primio od Barišića koji je posvjedočio da je Thompsonu na Sanaderov zahtjev isplatio nešto više od pola milijuna eura. Kupnju zemljišta u Remetama i ulog love je pravdao partnerima iz inozemstva, no porezna uprava nije bila zadovoljna pa su ga teretili za 1,3 milijuna kuna poreza.

Barišić je tvrdio da je s Thompsonom bilo dogovoreno da iz crnog fonda dobije najviše 200 000 E za kupnju zemljišta, ali da je poslije naraslo na 500 000 E.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame