Aktualno Festivali Glazba inmediasres POP COOLTURA

Nina Badrić je Cesarica dana i godine

Nina Badrić s pjesmom „Dani i godine“, koju autorski potpisuju Nina Badrić i Predrag Martinjak, dobitnica je prve nagrade publike za radijski hit godine – Cesarica.

Upravni odbor Cesarice dodijelio je nagradu i priznanje autorskom dvojcu, bračnom paru koji je izborni period obilježio s brojnim pjesmama od koji se njih čak pet našlo u užem odabiru i konkurenciji za Cesaricu. Tonči Huljić i Vjekoslava Huljić dobili su nagradu za Hit autore, a nagrade im je uručio Tomislav Mrduljaš, član Upravnog odbora Unisona i direktor Splitskog festivala.

Poznati skladatelj potom je razveselio publiku izvevši na klaviru dva glazbena broja iz mjuzikla „Pacijenti“ koji su bili u samom finalu Cesarice, a otpjevali su ih Damir Kedžo i Hana Huljić.

Nagradu za Internet hit godine odnijela je Maja Šuput s pjesmom „Ne lomi mi srce“ koja se javila video porukom i zahvalila na nagradi.

U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica predstavljena je institucija Brod velikana hrvatske popularne glazbe „Marijana“, čiji je cilj promocija onih koji su nas tijekom svojih karijera zadužili i ostavili neizbrisiv trag u hrvatskoj popularnoj glazbi. Brod je dobio ime po velikom hitu, a danas evergreenu Vlahe Paljetka, pjesmi „Marijana“. Vlaho Paljetak prvi je član posade Broda, a na tu listu velikana u prvoj godini automatski su uvršteni glazbenici, autori i izvođači, dobitnici Porina za životno djelo koji su nas u međuvremenu napustili: Ivo Robić, Branko Mihaljević, Arsen Dedić, Drago Britvić, Zvonko Špišić, Ljubo Kuntarić, Vinko Coce, Julije Njikoš, Nikica Kalogjera,  Karlo Metikoš, Ljubo Stipišić Delmata, Stjepan Mihaljinec, Vice Vukov, Dino Dvornik, Đorđe Novković i Zdenko Runjić.

Posebna počast odana je glazbeniku koji je neizmjerno zadužio hrvatsku glazbu, pokojnom Tomislavu Ivčiću, a u čije ime je povelju Brod velikana hrvatske popularne glazbe „Marijana” primio njegov sin Ivan Ivčić. Povelju je uručio Branimir Mihaljević, član Upravnog odbora Cesarice, a u čast ovom glazbenom velikanu izveden je medley od nekoliko njegovih najpoznatijih pjesama, što je publika popratila velikim pljeskom.

Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Pravila igre koji su izveli pjesmu “Zagrli me”. Na pozornicu se potom popeo poznati kantautor Miroslav Škoro čija je pjesma “Zadnja želja” proglašena hitom godine tamburaške glazbe. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme “Reći ćeš mi fala”. Nagradu za rock kategoriju dobio je Parni Valjak, a Hus iz Valjka zahvalio se publici putem video poruke. Legendarni Željko Bebek izveo je pjesmu “Ja po kafanama” koja je proglašena hitom godine zabavne glazbe. Žanrovske nagrade dobitnicima su uručile poznate splitske glumice: Ksenija Prohaska, Ivana Gudelj, Zorana Kačić Čatipović i Aneta Matulić.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame