Aktualno autorski tekstovi Celebrities inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Jebo vas intelektualizam, sise i guzice znače da su nam cure zdrave

Ljeto je. Mozgovi su sprženi suncem i temperaturama, sve otišlo u kvasinu. Domaći mediji nadomak tragediji funkcioniraju na principima otvaranja ukiseljenih tegli još kiselijih krastavaca unutar kojih se skupljaju gljivice i plijesan. Pa se dok ne otvore novog Đonija Štulića kako se ne povraća u Rvacku jer mu sve ide na kurac nit nove detalje u razmimoilaženju Severine i njenih srpskih partnera, niti napadnu Vjekoslavu i Huljić klan zbog seljačizacije naše milotvorne estradne zajednice, eto se našlo novih tema za naslovnice, polemike i komentare.

Književnk, kolumnist, self helper, dijelom TV voditelj i reći će znalci influenser Bruno Šimleša u jednom od svojih tekstova obrecnuo se na to kakvu poruku šire Lidija Bačić i slične djevojke koje svoje nedostatke kvalitetne i pamtljive glazbe promoviraju isticanjem dupeta i sisa u prvom planu, a fotošopom skidanja strija i celulita. Pa po njemu krive poruke mladim ćudorednim generacijama slušateljica i slušatelja šalju jer ispada da su braindead i seksualitetne ispred svojih cvijećem uloženih mozgova a da im je jedini kvalitet u maštanju slušatelja kako bi ih karali. Ovo naravno neće napisati politički i moralno neupitni komentator i self heler već je produžetak ruke i krivih tumačenja doljepotpisanog.

Onda se Lidija Bačić u upitno konstruiranom Otvorenom pismu objavljenom na njenom profilu fino returnirala na Šimlešin nauk. Pa joj je Brunek odgovorio. Pa su ih onda ugostili i na TV ne bi li ih javno pomirili pa se Vucina ili Škorina profilna štićenica još vrijeđala i nije htjela intelektualčev osmijeh i spuštanje “tenzija”. Neš ti jačih tenzija. Negdje po putu se u priču ubacila isprsila i Nives Celzijus pa su svi nešto uskomešani komentirali i zauzimali strane. Samo nedostaje Maja Šuput ne bi li pridodala svoje plastične umetke. To je rekonstrukcija. A iza svega stoji bofl roba. Sooooooo last decade century and year.

Madonna je na pički konstruirala karijeru kad je Osamdesetih oblijetala na koljenima oko DJ-eva tada glavnih faca da joj ispišu pjesme i od nje smo stvorili pop kulturni artefakt i ikonu čije je eksploatiranje erotičnosti uvijek bilo provokativno. Pa bi se uvijek graktalo i određivalo koliko je “primjerena”. Da bi na kraju svi slijegnuli ramenima kako ih zapravo boli kurac. Na jednom splitskom zidu stoji grafit: “To treba jebat”. I onda feministice i politički korektni šrot grakne kako je to eksploatacija i šovinistički. Ma nije ljudi, to je kompliment. Jebanje je zdravo. Pretpostavka je manje frsutriranih i nezadovoljnih ljudi, što se više ljudi želi jebat i drkat na temelju fotki lijepih i ispupčenih pjevačica to će manje debila proizvodit nacionalni dernek na svim drugim razinama. Kuiš? Uzročno posljedične dedukcije i logički silogizmi.

Znači to izmišljanje tema kad ih nema i ta intelektualna prekenjavanja moralnih vertikala i boraca za ćudorednost i napredak Balkana kako šrot izvođačice pune guzica i dupeta šalju lošu poruku i nisu uzor mladim djevojkama, to je živi sex. I to uvijek u sezoni kiselih krastavaca – Rozga, Lana, Severina, Nives i Bačić su zakon.

Uvijek se sjetim slučaja Marilyn Mansona kad je po napadima i okrivljavanjima za ubojstva srednjoškolaca u Columbineu bio od strane ćudorednika optužen da je svojom glazbom izazvao mulca na ubijanje i nasilje i da je sotonin izaslanik. Lik u dokumentarcu Michaela Moorea “Bowling For Columbine” kaže tim “ugroženim” katolicima “jača vam je vjera kad je lik poput mene može ugroziti”.

E pa intelektualci, jača vam je pamet i intelekt kad vam ih Bačić i Celizijus mogu ugroziti. Ili što bi Lidija Bačić rekla u svom megahitu “Nazamjenjiva”: “A le le le le le le…”. Sic.

Anđelo Jurkas

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame