Aktualno Glazba Kritike

Run The Jewels: Don`t Get Captured – džentrifikacija najboljih

Sigurno jedan od najboljih albuma godine, RTJ3, ne prestaje iznenađivati niti 7-8 mjeseci od izlaska u prodaju. Potres se dogodio, no vibracije se i dalje intenzivno osjećaju. Pored snažnih, dubokoumnih komentara na istine oko nas, duo produbljuje viđenje vlastitog rada genijalnim spotom za jednako dobru pjesmu ‘Don’t Get Captured’.

Pjesma, kao i većina s albuma, prikazuje teško prihvatljive činjenice svijeta koji nas okružuje. S temama poput siromaštva i korupcije, najviše korelacije između pojmova, reperi iznose stihove iz dvije dramatično različite perspektive. Killer Mike agresivno započinje pjesmu bolnim stihovima o rasnim nepravdama i džentrifikaciji tj. brisanju ljudi iz postojanja u nastojanju stvaranja većinski prihvatljive srednje klase ‘određenih’ pojedinaca. El-P se stavlja u ulogu pokvarenog policajca koji provodi akcije navedene u stihovima Killer Mikea.

Instrumentalno, radi se o zanimljivoj, pomalo eksperimentalnoj pjesmi s upečatljivim i zaraznim hook-om koji dodatno urezuje horore u um slušatelja. (Domagoj Jurić)

9/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame