Aktualno DOP TV Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

DOP TV Live: Warpaint @ Tvornica kulture – glave gore, ali nije za uspomenu i dugo sjećanje

Kalifornjski dream-pop kvartet Warpaint premijerno se predstavio zagrebačkoj publici. Pred neočekivano krcatom Tvornicom djevojke su promovirale svoje posljednje studijsko izdanje, hvaljeni Heads Up. 

Miljenice Red Hot Chili Peppersa koncert su otvorile podosta anemično i neuvjerljivo boreći se s (očekivano) nepredvidljivim „tvorničkim“ razglasom da bi prema kraju, kako se atmosfera zahuktavala, ipak uhvatile ritam i pokazale da na momente vrhunski balansiraju između melodioznog popa, art-rocka i trip hopa. Izvedbe poput „Undertow“, „Love Is To Die“ ili „New Song“ obilježile su koncert, dok „Baby“ u solo izvedbi Emily Kokal svakako predstavlja njegov vrhunac.

Warpaint su uglavnom odradile vrlo solidnu gažu – višeglasje kao svojevrsni trademark rijetko bi kad zakazalo, dok je čvrsta ritam sekcija suvereno držala čitavu priču na okupu. Činjenica je ipak da je ostatak benda svirački prilično podkapacitiran te da nije u stanju prenijeti uživo energiju i emociju sa studijskih snimaka. Stella Mozgawa na bubnjevima centralna je figura  i ona definitivno predstavlja kičmu kolektiva koji se često gubi u pretencioznosti vlastitih kompozicija.  

Warpaint su u svakom slučaju fanovima ponudile sat i pol relativno kvalitetne svirke te, bez obzira na sve, u velikoj mjeri opravdale očekivanja. (Filip Mojzeš)

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame