Aktualno DOP TV Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA

DOP TV Live: Pixies @ Ljubljana – još jedan nezaboravni koncert najkult benda ikada

Kad su Pixies u gradu to može značiti samo jedno, sjećat ćete se. I dok su u Zagrebu pred ispunjenom Tvornicom koncertno bojale cure Warpaint, pred dupkom punim Križankama u Ljubljani nastupili su miljenici alternativaca svijeta koji odbijaju ostariti.

Povod je bio promovirajući lanjski album “Head Carrier”, ali taj podatak može ostati u domeni zanemarivog jer osim “Classic Masher” i još izdvojene pjesme dvije nije nešto što ćete dugo pamtiti pa čak i ako se regrutirate iz redova najžešćih obožavatelja svega što Black Francis, Joy Santiago, Dave i Paz potpišu.

Zato je sve ostalo bilo u domeni očekivanja. Savršeno i nezaboravno. Odličan razglas, minimalistički opremljen stage, izvrstna light rješenja (zid svjetala) i uvodni tonovi “Gouge Away” do trena kad na bisu pljusnu “Into The White”, publika je bila njihova i prije prvog tona, to uopće nije bilo upitno. Uvodni tonovi jedne od najvećih pjesama svih vremena “Where Is My Mind” samo će potvrditi uvijek i zauvijek.

A sijevanje klasičnih stvari činilo je da i one manje dobre aktualne poput “Talent” u okruženju “Wave Of Mutilation” ili “Monkey`s Gone To Heaven” zazvuče odlično. Bez obzira na sve otegotne okolnosti koje im se događaju tijekom karijere put Pixiesa još uvijek je pravi put. Znate to svim srcem kad god stanete ispred njih i odslušate koncert uživo.

Veliki su, ma najveći. (Dijana Čelić)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame