Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz

Lana Del Rey: Summer Bummer/Groupie Love – melankolijom do još milijuna

Počevši s fantastičnom ‘Love’, Lana Del Rey krenula je u najavu novog albuma ‘Lust for Life’ koji stiže dvadesetprvog srpnja. Iako je album iznimno iščekivan, posebno radi činjenice što joj svaki naredni projekt bude bolji od prethodnog, ne može se udaljiti od istine kako su singlovi koji ga predstavljaju pomalo razočarali fanove i kritiku povećanjem doze melankolije i ležernosti.

Najveći kritičari glazbenice mogu takve karakteristike donekle iščitati s novog singla ‘Summer Bummer’ koja je u principu nova, manje interesantna trap verzija ‘High by the Beach’. Filozofija i estetika se ponavljaju gdje se pjesma svodi na tradicionalne Del Rey motive zabranjene ljubavi, droge i alkohola, u biti zabavne i zanimljive teme koje je Lana obradila puno kvalitetnije na prethodnim izdanjima, osobito na ‘High by the Beach’. No pjesma ima osobnost te je izrazito ugodna i puna sigurnosti u vlastitu svrhu da se svakim slušanjem sve više uvlači pod kožu slušatelja. Osobito se treba pohvaliti refren te osobnost s kojim ga Lana iznosi što postavlja pitanje zašto su nadodani gosti na pjesmu koju je pjevačica izrazito sposobna nositi sama. Ukratko, zadovoljavajuća, atmosferična, pomalo nihilistična verzija onog što ljetna pjesma može predstavljati.

Kao i kod većine rada Del Rey teatralnost i retro feel su sjedinjeni i izneseni u modernom ruhu. ‘Groupie Love’ ne odskače od tih temeljnih vrijednosti. Pjesma je opuštena te iako ima progresiju sporiju od puža ne može se pobjeći od udobnosti i ljepote. Kao i kod prethodnog singla, zamjerka mi je uključivanje ASAP Rocky-a. Ne smatram da su mu stihovi loši i da drastično kvari doživljaj već ponovno mislim kako Lana samostalno odlično nosi pjesmu te da slušajući Rocky-a zapravo iščekujem povratak njezinog komfornog glasa. (Domagoj Jurić)

7/10

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame