Aktualno Festivali film inmediasres POP COOLTURA showbiz

Kratki izlet – iznenadni pobjednik 64. Pula film festivala

U subotu popodne u prostoru Circolo u Puli pročitani su dobitnici nagrada ovogodišnje filmske smotre u Puli.

Zlatna Arena pripala je filmu “Kratki izlet” Igora Bezinovića, a publika je nagradila film “ZG80”. Nagradu za režiju dobila je Hana Jušić za film “Ne gledaj mi u pijat”. Nagradu za scenarij dobili su Rajko Grlić i Ante Tomić za film “Ustav Republike Hrvatske”.

Najbolji glumac je Nebojša Glogovac za ulogu Vjeke Kralja u filmu “Ustav Republike Hrvatske”, a glumica Mija Petričević za ulogu Marijane u filmu “Ne gledaj mi u pijat”. Zlatna Arena za kameru pripala je Branku Linti za “Ustav Republike Hrvatske”. Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Arijani Čulini za film “Ne gledaj mi u pijat”, a za mušku ulogu Dejanu Aćimoviću za ulogu u filmu “Ustav Republike Hrvatske”.

Nagradu Breza za najboljeg debitanta dobila je Čejen Černić za film “Uzbuna na Zelenom vrhu”. Nagrada OKTAVIJAN dodjeljuje se filmu Ne gledaj mi u pijat redateljice Hane Jušić s prosječnom ocjenom 4,66.

Film Igora Šeregija “ZG80” s ocjenom 4,32 osvojio je nagradu publike i Zlatna vrata Pule na 64. pulskom filmskom festivalu. Drugi film po ocjeni publike je “Ustav Republike Hrvatske” Rajka Grlića s ocjenom 4,29, a treći “Uzbuna na Zelenom vrhu” Čejen Černić s ocjenom 4,25. Zanimljivo, najslabije je ocijenjen film Igora Bezinovića “Kratki izlet” s ocjenom 3,25 koji je ocjenjivački žiri na čelu s redateljem Zrinkom Ogrestom proglasio najboljim.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame