Aktualno Glazba Kritike POP COOLTURA

Edo Maajka: Od sutra – fantastičan psihološki profil prosječnog Balkanca

Edo Maajka se s novim bendom vraća na scenu. U nizu novih singlova kojima je svrha predstaviti glazbeno novo ruho nekad najpopularnijeg a još uvijek jednog od najboljih repera povijesti tog glazbenog pravca u regiji, “Od sutra” je tekstualno najbolji. Fantastično mu je slijevanje rima koje govore o čovjeku koji priča o životu, ali ga ne živi. Sve mu se događa pod motom “ja volim planirat i život odgađat, možda se od sutra nešto i počne događat” u kojem je savršeno uhvatio psihologiju mase ne samo u Hrvatskoj nego ovim svim susjednim zemljama.

U ambiciozno zamišljenom spotu Edo tumači više verzija sebe koje ga vuku u raznim životnim situacijama bijega od problema, samoga sebe i onoga što je. Ideja je odlična realizacija malo manje, no najveći nedostatak cijelog paketa je instrumental koji zvuči više kao razigrani neobavezni jam session sjajnih muzičara koji su si u prostoriji za probe malo dali zadatak jammati i onda ubaciti neki brži ska refren.

Da je ova stvar imala jaču glazbu u smislu dorađeniju i konkretniju u ritmičkom smislu vjerojatno bi pričali o jednom od najvećih hitova poslije “No sikiriki” jer toliku snagu u potencijalu ima. (Dijana Čelić)

7/10

Tagovi
Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame