Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Žanamari feat Joshua Macks: Pina Colada – bezidejna pozerska stvar za nazdravljanje koktelima

Novi singl pjevačice bez glazbenog identiteta Žanamari Lalić suradnja je s njenim mužem Markom Perčićem, za ovu priliku pod “umjetničkim” pseudonimom Joshua Mack. I još jedan prilog nizu bezidejnih, tekstualno priglupih singlova napravljenih namjenski. Na primjer ljeto ovaj put.

Najveći problem pjevačice ostaje činjenica da je nitko ne povezuje niti uz jednu pjesmu nego su asocijacije goli pupak, nabrekle bradavice iza mokrih majica i sličnih Instragram profil glazbenih kategorija. A tome kumuje najviše ona sama. Jer malo se prije deset godina isfuravala kao pobjednica vokalnog pop idol šoua pa joj se onda prohtjelo prozvati se rockericom, obukla je crnu kožnu jaknu i svirala s Žanimalsima. Pjesme koje opet nitko ne pamti.

Onda je nakon majčinstva sad nedavno shvatila da bi opet probala biti plitka i zarađivati glupim ljetnim pjesmicama u kojima će konkurirati Maji Šuput, Lidiji Bačić, Jeleni Rozgi ili Lani Jurčević za šund hit ljeta godine. Žali Bože truda, tijela i vremena. Umjesto da postane glasnogovornicom nekog kluba na Zrću i pokazuje pupak ona silom želi biti pjevačica i koautorski uz svog čovjeka izmišlja genijalne stihove o koketiranju i zavađanju uz koktele na modernu folk pozu koja opet koketira s latino ritmovima. Jer je tako sad hit i ljeti uvijek uspješno.

Ili je samo ženska sujeta da se ovakve pjesme meni čine uvredom za mozak. I da ih mogu popušiti samo uspaljeni muškarci koji zamišljaju seksualne maštarije s predmetom njihovih mokrih snova. I onda im Žanamarija nabraja koktele. A od cijele pjesme ostaje samo sjećanje na njeno lijepo tijelo i na njenog muža koji izgledom podsjeća na Josha Hommea. Koji se naslanjanju na zid u spotu. A spot su sami izrežirali. Za pohvalu je ta obiteljsko kantautorska manufaktura. Još sad samo kad bi naučili pisati pjesme koje ne bi boljele. Tko voli nek izvoli. Živjeli. (Dijana Čelić)

3/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame