Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Lana Jurčević: Daj da plovimo (haj lajf) – s okusom mora, klapa, mandolina i Natashe Bedingfield

Lana Jurčević jako dobro razumije prostor na kojem se nalazi i na kojem djeluje. Ono što se podvodi pod teoriju pop momenta i što sve treba uključiti ne bi li patentirala svoju strategiju i matematičku logiku tako da dođe do do zadovoljavanja što šireg dijela publike, ona radi savršeno. Pomirila je s vlastitom ambicijom što joj je dostupno i kako lako može servirati neopterećene i feelgood pjesmice od kojih ne krvare uši, od kojih se muškarcima javljaju zazubice a ženama zajalnice.

“Daj da plovimo” romantična je feelgood trička u namjeri, prepuna naivnog optimizma (“vjeruje u ljude što se sretni bude”), a onda klapa krene “bambambambam” prije nego bi zaplovila morem daleko gdje svi su dobre volje. Iako nema puno mjesta povjerenju u ljude bilo onako kako to Lana izgovara da joj samo malo treba sunca, valova i vedrog neba i kako joj nisu važne pare, melodijom i harmama stvar funkcionira. Na stranu sumnjičavosti i prekriženi prsti na povjerenje, pjesmica je apsolutni pandan onome što Mia Dimšić servira i od nje kupujemo kao autentiku.

Lana je s balkanskim limitima na tragu onog pop slaktiša kakav je vani predstavljala kombinacija Natasha Bedingfield sa superhitom “There Words”, ili kombinacija Gabrielle Cilmi (“Sweet About Me”) ili pak Nelly Furtado (“Like A Bird”). (JA)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame