Aktualno Sports

Novi gaf predsjednika HNS-a: Pomozimo Šukeru da prebroji predstavnike na slici!

Nakon tjedna za pamćenje za hrvatski nogomet oglasio se i predsjednik HNS-a, Davor Šuker, kako bi čestitao klubovima na prolasku u playoff faze europskih natjecanja.

“Čestitam našoj četvorci na sjajnim postignućima, ovo je briljantan rezultat, rezultat za pamćenje! Trebamo biti uistinu ponosni na ove uspjehe, nikada nismo imali četiri kluba u play-offu europskih natjecanja. Svi zaslužuju pohvale, od igrača preko struke do rukovodstva klubova – bravo za svakoga tko je dao doprinos ovakvim rezultatima.

Tri puna stadiona ovoga tjedna i radost koju smo vidjeli na tim tribinama svjedoče koliko Hrvati vole nogomet, koliko građanima znače nogometni uspjesi njihovog kluba, i kolika je vrijednost hrvatskog klupskog nogometa. Svjedoci smo jedne nogometne euforije kojoj svoj značajan obol daju i mediji i navijači stvarajući pozitivnu atmosferu – sada se jasno vidi što to znači za igrače na terenu. Sretno našim klubovima na ždrijebu u Nyonu i u sljedećem pretkolu – prema onome što su do sada pokazali, za nikoga nije nedostižna ni grupna faza natjecanja. Nastavimo sanjati.”

U svojoj čestitci Šuker je rekao kako “nikada nismo imali četiri kluba u play-offu europskih natjecanja.”, ali to, na njegovu, a i našu sramotu, nije točno. Ne samo da smo imali četiri kluba u zadnjem pretkolu, već se to dogodilo nedavno, u sezoni 2014-15 kad su zadnje pretkolo kvalifikacija za EL igrali Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split.

Hrvatski klubovi nastavljaju nizati uspjehe, a Davor Šuker gafove.

Marko Jerleković

Komentari

Reklame