Aktualno Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA Zabava

DOP Live: Pet Shop Boys @ Zadar/Jazine – nostalgija za plesom iz 80.-ih

Prostor je poslužio prije kojeg ljeta za sraz s Prodigy. Jazine Open Air. Ovaj puta su u rakursu Pet Shop Boys i njihova Super turneja.  A znamo koliko su Hrvati izdašni u kupovanju nostalgije, Osamdesetih pogotovo obzirom da su ta zadnja vremena kad se u sjećanju i prepričavanjima živjelo bolje.

Pet Shop Boysi se nisu makli iz svog zlatnog vremena. Premda se čini da novim djelima prate trendove. Tehnički zasigurno ali sadržajno ni zip.

Oni se trude biti Daft Punk. Ali vrijeme im ne ide na ruku. Nije dosta stavit kacige i startat light show. Uvijek je uzbudljivo isti događaj vidjeti iz dva ili više rakursa. Ako generalno ne sliniš za nostalgijom, a pogotovo prerazvikanim pop Osamdesetima teško da možeš vidjeti išta više od korektno zapakirane old shool disco slušaonice. Ura i pol tancanja stare škola.

Pet Shop Boys su uvijek slovili za pametan pop event. Ritmovi Osamdestih prevučeni kroz soft dance layere i laser show i par likova koji Neilu i Chrisu pomažu ne zvučati kao press play matrica lupajući po elektroncima. Kmetavo pjevanje i mlitava publika uronjena u gejfonove koja oživi tek na hitove. Pet šes tisuća njih. Bez sviranja Suburbie kao jedne od najljepših pjesama karijere.

Ako je do relvantne i referentne nostalgije iz tog doba uvijek piknut radije na Depeche Mode ili Duran Duran. PetShopDečki su ekipa za razglednice iz prošlosti a trebali su stati negdje cca kad i Denis&Denis. Neka nas i svima lijepo. (JA)

Foto: Petra Pavličić

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame