inmediasres PRIRODA & DRUŠTVO SVAŠTARA

Piromani ili vrućine: Dalmacija gori!!!

Podmetanje požara je čisti teroristički akt pišu na društvenim mrežama mnoge osobe sukobljavajući se s onima koji tvrde da su mnogobrojni ljetošnj požari po Dalmaciji zapravo samo čin i posljedica vrućina a ne namjernih podmetanja od strane ljudske zloće.

Veliki požar između grada Omiša i Dubca buknuo je u ponedjeljak navečer a tijekom noći se rasplamsao tijekom zaprijetivši obližnjim gradovima spriječava postrojba preko 400 vatrogasaca a gašenje otežava bura. Jadranska magistrala između Omiša i Brela bila je zatvorena za sav promet.

Vatrogascima su se pridružili kolege iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke županije, pripadnici HV-a i Hrvatske gorske službe spašavanja, a tijekom noći su evakuirani civili iz Lišnjaka i Velušića, Bibića i Raića, koji su smješteni kod rodbine te u drniškom Dječjem vrtiću i sportskoj dvorani.

Za to vrijeme su policajci iz Knina priveli je nekoliko mladih osoba koje se dovodi u vezu s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, konkretno zbog požara kod Kistanja. U tijeku je policijska obrada.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame