Aktualno Festivali film inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz

Završen Vukovar Film Festival: Pobjednik je “Iz ništavila”

U Vukovaru je nakon nekoliko dana prikazivanja završen jedanaesti filmski festival podunavskih i regionalnih zemalja Vukovar Film Festival uz projekcije pobjedničkih filmova Noć u Tokorikiju i Iz ništavila, te naklonom velike ekipe filma Mrtve ribe, uz svečanu dodjelu nagrada zatvoren je 11. VFF.

Direktor festivala Igor Rakonić, ujedno i direktor distributerske tvrtke Discovery, zajedno s novinarem Deanom Sinovčićem kao umjetničkim direktorom i selektorom programa festivala ove godine su od 21. do 26. kolovoza na Dunavu i egzotičnim gradskim lokacijama prikazali 80-ak filmova podijeljenih u 13 kategorija, od kojih je bar četvrtina dobila potvrdu prikazivanjem u Berlinu i Cannesu. Filmovi su projicirani u četiri grada, na deset lokacija, a pratile su ih i četiri radionice te koncerti kao popratni program.

Tijekom festa su dodijeljene i dvije posebne nagrade: za životno djelo dobio je redatelj Antun Vrdoljak i nagradu za poseban doprinos hrvatskom filmu Pavao Pavličić, književniku i scenaristu. Žiri za kratke i dugometražne igrane filmove su bili glumac Emir Hadžihafizbegović, filmski kritičar Dean Kotiga i urednica na HRT-u Branka Papić, a stručni sud za dokumentarce daju njemački redatelj i producent Tim van Beveren i poljski redatelj Marek Tomasz Pawlowski, te nagrađivana hrvatska redateljica Irena Škorić.

Od domaćih filmova u konkurenciji je bio samo film, tj koprodukcija “Mrtve ribe” Kristijana Milića, dok su u programu bili hvaljeni “Rekvijem za gospođu J”, “Ana, ljubavi moja”, “Wilde Maus”, “Jupiterov mjesec”, “Iz ništavila”, “Masaryk”.

 

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame