Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA

TV Cigla: Podvodni sekularizam

Jesu li ove vrućine i sparine opet nekima popile mozak, ili su to napravile vrane? Kretenarije i idiotarije množe se svakim danom!

„Glas koncila“ objavljuje da naša dežela nije sekularna (Ustav se ne čita, očito?), istovremeno doznajemo da se radi „podvodni križni put“ kod Trogira? Nije dosta bilo hodanje po vodi? Puštati lampione u zrak u čast godišnjice pogibije vatrogasaca na Kornatima? Idiotarija jer su i lampioni znali (pri padu, gorući) izazvati požar! Srećom, većinom su se u zamjenu puštali baloni.

Kraj je kolovoza i konačno su HNS, ali i SDSS zatražili ukidanje „the ploče“ u Jasenovcu – i sad se to naglo najavljuje za rujan, a ne iduću godinu, kako je u friškom intervjuu najavio jedan ministar. Treba li osnovati novo povjerenstvo? 

Mladić koji je vikao „HDZ lopovi“ – prekršajno je prijavljen i time postao medijski slučaj jer članovi Živog zida znaju kako stvari funkcioniraju u medijima! A vladajućoj stranci nimalo ne paše podsjećanje na verbalni delikt iz bivše države.

U jeku je kampanja i potpisivanje peticije sindikata javnih službi za 2% povećanja plaće (što će u rujnu sigurno dobiti državni), plus skandal sa našom odbačenom kurikularnom reformom, koju je prihvatila Crna Gora, a HNS ministrica Divjak se preko najave uvođenja informatike u 5. i 6. razred mora boriti i za ostatak primjene, možda u jeseni 2018. Informativne emisije prepune su školstva, ne samo zato što za tjedan dana počinje nova školska godina!

Propucavanje Mamića kao da je utjecalo i da su Dinamovim igračima (a i ostalima) u Albaniji isto noge „skratile“ – pa su ispali i iz Euro lige, u debaklu desetljeća.

Jednu od najpozitivnijih stvari (osim nogometne atmosfere na Poljudu) dobili smo u „Vijestima iz kulture“, doznalo smo da je ipak 7 videoteka preživjelo u Hrvatskoj! Odličan prilog! Ima još nade za „staromodne“, koji uživaju u vrćenju medija u uređaju. Nadam se da će opstati, možda im se i poveća broj, vjerujem da su mnogi (kao i vaš potpisnik) zadržali pozamašne kolekcije originala (ne samo DVD-a, već i VHS-a) i udruživanjem bi se možda moglo.

Da se gore navedene stvari riješe, trebaju li nam neki novi, odlučniji lideri? Ili samo kozmetički zahvati – a la Macron, u Francuskoj?
(Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
Vijesti iz kulture (HTV1)
DIANA – SEVEN DAYS THAT SHOOK THE WORLD (HTV1)
„Ni da ni ne – patrijarhat“ (HTV3)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame