Festivali Glazba inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV Live: Grace [email protected] Pula – kratko, iskonski, referentno i slatko

Na otvorenju ovogodišnjeg Dimensions festivala nastupila je legendarna jamaičansko – britanska pjevačica, ikona stila iz 80.-ih, Grace Jones.

Šezdesetdevetogodišnja pjevačica izašla je na stage praćena mnogočlanim bendom ne bi li prvi puta u karijeri nastupila pred pulskom i hrvatskom publikom. U frenetičnoj atmosferi raspoloženih fanova ušetala je lagano taktovima obrade. Nije čudna odluka znamo li za vrlo brojčano skromnu njenu karijeru ako je pitanje diskografije.

Prepuni prostor pulskog amfitetra dočekao ju je oduševljenjem na prve taktove obrade Iggy Popove stvari “Nightclubbing” (inače u vrlo kratkom setu pjesama od samo desetak, uspjela je ubaciti još nekoliko obrada, recimo Bryan Ferryjevu “Love Is The Drug”) koji je zaključila naravno najvećim hitom “Slave To The Rythm” – ne znam je li dosad primjećena ritmička sličnost s “Fame” Davida Bowiea s kojim se intenzivno družila u 80.-ima.

Saznali smo da je zaštitari mogu nositi na ramenima da odlično vrti kolut oko bokova unatoč godinama. I da joj se ne da nastupati duže od sat vremena s obzirom da setlista iz svih dijelova karijere nije vukla po osobito poznatim stvarima osim izdvojenih hitova i “Pull Up The Bumper”.

Malo, ali za ljubitelje dovoljno. Zadatak je bio rasplesati plesni festival. Uz živu svirku legendarna pjevačica je bila na razini očekivanja. (Dijana Čelić)

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame