Aktualno autorski tekstovi Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

Lady Di – tragedija beznačajnosti

Dvadeset je godina od pogibije princeze Diane. Mnogima je ona jedina princeza koja je postojala – tako je i moja baka ujutro toga dana komentirala – Poginula Princeza!

Priznajem, doista pojma nemam što je svo to mnoštvo vidjelo u njoj. Opsjednutost naroda tih razmjera bila je do sada svojstvena valjda samo Hitleru.

Danas: razvlače to tjedan dana po RTL-ovima i Novama.

Prvo kažu: – Bila je to situacija kakve je nekad Shakespeare opisivao (…eh…da ga je danas…).

A, zatim: – Kratko predahnite (uz reklame) od kraljevskog života!

Sjećam se (valjda na 10g), razljutili su i katolibane uspoređujući njenu važnost s Majkom Terezom…

Priznajem, imao sam tada davno, dojam: kako ona, od naroda, pa za princa?! Kad ono – nije ona od nikakvog naroda. A za princa pođe zato što je njegova prava ljubav već poznato bila ljubavnica više muškaraca, a jadna Dijana valjda djevica. Ma nije to bitno, ali nije ona bila tako povučena kako oni to pokušavaju sada naklapati. A onda, već na početku braka, proradile su ljubomore: ima li pravo više onaj tko te vara jedino sa svojom pravom ljubavi ili ona koja te iz osvete vara s više muškaraca? Te, jadna je, nema samopouzdanja, gnječe je dvor i novinari, te znala se zabavljati i manipulirati – bila je prava glumica. No, pravo biće zakašnjelih 80-ih – doista. Naivna i otrovna. Strastvena i neuračunljiva. Nema tu nikakve sumnje u psihozu. Ali, curo, što si očekivala? Ne postaje se Shakespeareovska drama besplatno. Trebala si znati da biti princezom košta! Što je čudno da ti se paparazzi uvlače u guzicu da vide jesi li je dobro obrisao, imaš li hemoroide…?

Onda je ona zaigrala na dvije karte:

1. ludo se zabavljam s boljim muškarcima od tebe i

2. brinem se za jadne i obespravljene beskućnike u Londonu, AIDS, gay, stigmatizirane, umiruće u USA i… protiv mina u Bosni

Ali the chill is gone beba, nije li to bila samo poza?

„Sine, ona je samo pasuljara…“

Pa opet, volimo mrtve velikane na kapaljku, mi beznačajni koji, u najboljem slučaju, jedemo parizer. Neka i toga, kako je njen frend Elton John morao prigodno prepravljati neku pjesmu da bi zvučala kao:

„Your candle’s burned out long before

Your legend ever will“

I na kraju od nje preostaje samo politički korektno i baš prigodno rukovanje s crnim gayem oboljelim od AIDS-a. Onako pravo za pomodnjake koji su se u borbi s M.Terezom odlučili za drugu stranu.

Ivan Jakov B.

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame