Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA Sports

TV Cigla: Tito Toblerone

Preludi je ovo tjedan, ni kišni period nakon preduge vladavine užarenog Sunca nije ohladio neke glave, čak ni kraj predzadnje sezone „Game of thrones“ nije pomogao, iako zima i dalje dolazi! Brrrrr! Ni suze – ima li itko da nije ovaj tjedan pogledao bar jedan dokumentarac o Diani, na 20 godina od njene tragične smrti svaka televizija imala je dokumentarac, ziher su i sportski kanali imali bar nešto?

U Zagrebu je, sramno, otišao Tito i njegova ploča na trgu, a „ona“ u Jasenovcu još se drži. Oženio se Bujanec, a kao mladenac na poklon od HaSSana dobio je (očito nasilno i nezakonito skinutu) ploču, svojevrsni „Tito Toblerone“.

Objavljena snimka pokazala je da je po uručenju poklona mladenac k’o klokan skočio na stol, no darivatelj se izmaknuo skoku i zbrisao!? Kojeg li cirkusa u Vukovaru. Vukovaru? Zašto? I u petak?

Cirkus je i oko poskupljenja struje, visoke penzije političara i veterana rata bit će još više, primjerene kao i smiješak predsjednice na – Kornatima? Prijeti li hidrogenskom bombom Sjeverna Koreja nasuho, kao da je napravila dihidrogen monoksid bombu? Ha, ništa, katastrofičari nek počnu slušat – Atomsko sklonište!

Da je sve pošašavilo „ma gdje bili“ dokazuje i Otfried Best, desničar, član Nacionalno-demokratske stranke Njemačke (NPD) koji je u kampanji za lokalne izbore (Voelklingen, Sarska) najavio da će kao budući gradonačelnik isti – očistiti od arapskih brojeva?

„2 dana nam je trebalo da zabijemo gol“, rekao je Stjepan Balog 15 minuta prije kraja tekme naših nogometaša s Kosovom, na potopljenom Maksimiru. Stadion je svojom oronulošću idealan prikaz Hrvatske – neuredan, teren nepropusan, kaljuža u subotu, malo manja u nedjelju, odgoda utakmice nakon 20-ak minuta kaosa, poluprazno gledalište, pa na kraju ipak – jalova pobjeda, 2 dana prije tekme s Turcima. A Fifa je kao naša vlada, rano ujutro odluči da se tekma ipak igra, nakon ručka. Zašto nisu prvo osnovali istražno povjerenstvo?

I košarkaši su bili pod ručnom, no tamo, srećom, ipak ne odlučuje neki slučajni koš, zahuktavaju se i mogli bi jako daleko! Vjerojatno će i Mamić skakutati nakon njihovih pobjeda, slično kao na nedavnim svadbama i suđenjima, pa normalno je da nekome tko primi metak u nogu skoro pa ne trebaju štake?

Osim verbalnih, nakon zaboravnog Modrića, i Lovren je doživio amneziju, Mamićevi nogometaši očito nikad neće pjevušiti pjesmu „Ja sjećam se“ (KUD Idijoti)! Nego će svi skupa – Vida-ti rane? (Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
Game of Thrones (HBO)
F1 u Monzi (Arena sport 2)
Kulturni kolodvor (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne: 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame