Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike POP COOLTURA showbiz Zabava

Neno Belan: Zvijezda moga sna – zvuci za osvajanje naivnih djevojaka

Predsjednik romantičnih šlagera s okusom mediterana Neno Belan ima novu stvar.

Ona je opet nježna, lagana, romantična, melodična, harmonična, savršena za uljuljkavanje i pršti od naivnosti kojom se obraća razoružavanju ženske publike. Takve su pjesme skladane u vrijeme Đavola za njihanje uz šljunčanu plažu i za oduševljanje uz mjesečinu. I takve je nastavio raditi sve ovo vrijeme solo karijere, uključujući najvećih hitova iz drugog dijela karijere, poput “Rijeke snova”. Instrumental je klasično belnovski sjajan.

Znači da je Neno opet ispunio očekivanja. Ali, doduše, u tom paketu stiže i predvidljivost i nekad prilično banalno pričanje na razini srednje škole “neka drugom ljubav brane, neka drugom kradu sne, to ne mari srce moje, ono vjerno ljubi te” po autorici stihova Marijani Noli. Pa nastavlja “Pa nek bjesne oluja, neka pukne ljuti boj, nek se zemlja vrtit stane, ja ću vječno biti tvoj” i onda se kreće prema refrenu “Ti si pjesma u tišini, ti si moja sudbina, moje jutro dan moj dijeli, moja želja jedina…ti si oblak u visini, ti si moja istina, svjetlo koje sja u noći, zlatna zvijezda moga sna”.

Za autora pjesama poput “Zar više nema nas” očekujemo malo bolje od prihvaćanja ovakvih stihova za zavođenje naivnih slušateljica. Ono što diže pjesmu je prelijepi i jednostavni animirani video spot mlade redateljice Anamarije Vartabedijan koja je izvukla nježnost animiranjem Belonove koncertne figure i sjetnih motiva pjesme. (Dijana Čelić)

7/10

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame