Aktualno inmediasres POP COOLTURA showbiz Zabava

Nikad dosta “Mućki”: Stiže “izgubljena” edukativno – naftna epizoda

Gledatelji u Velikoj Britaniji uskoro će po prvi put vidjeti “izgubljenu” epizodu kultnog serijala “Mućke” (Only Fools and Horses), o zgodama braće Dela i Rodneya Trottera i njihovog djede, poslije strica. Epizoda imenovana “Dozvola za bušenje” (Licence to Drill) snimljena je 1984. i prati je priča  da je godinama skupljala prašinu na policama, a naročito je emotivna jer se u njoj posljednji puta pojavljuje Lennard Pearce u ulozi Djeda, netom prije nego što je umro.

U “Dozvoli za bušenje” Del Boy (David Jason) smišlja novu šemu za quicky cash. Kupio je platformu za podvodno bušenje nafte po bagatelnoj cijeni od 400 funti i sada samo treba skopati crno zlato. “Trebamo se samo primiriti u svom čamcu i pričekat da se neke od velikih kompanija sklone sa svojih bušotina i da se onda prikrademo i iskoristimo njihovu rupu” govori i planira Delboy, najpoznatiji balkanski muljator mimo Balkana. Međutim, na nesreću po Trotterove, kao što to obično u Peckhamu biva, ubrzo postaju svjesni da nema izvora nafte i da su prevareni.

Prema pisanju medija, epizodu je specijalno i ekskluzivno producirao konzorcijum “Maureen Oilfield” i snimljena je specijalno za britanske škole u svrhu edukacije đaka oko eksploatacije nafte. Epizoda traje 19 minuta i 15 sekundi dosad je bila emitirana samo u edukativne svrhe u raznim školama ali nikada nije komercijalno javno prikazana, no zbog kulta i ljubavi prema dragim likovima, odlučeno je pustiti je na TV.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame