Aktualno Celebrities Glazba inmediasres Kritike mediji POP COOLTURA showbiz Zabava

DOP TV Live: Rolling Stones @ Austria – hvala i zbogom rock instituciji, vrijeme je za počinak

Uhvatiti uživo The Rolling Stonese na jednoj od oproštajnih turneja iskustvo je za pamćenje. Možda više zbog cijelog tog rituala i davanja počasti nego zbog činjenice da gledamo najstariji i najveći i najbolji rock bend na svijetu, kako im vjernici i hodočasnici njihove glazbe vole tepati.

U Red Bull Ringu, austrijskom Spielbergu na open air ravnici skupilo se 100 000 istomišljenika koji su došli mahnuti Jaggeru, Richardsu, Woodu, Wattsu po posljednji put.

Na takvom više kulturološkom nego glazbenom događaju Stonesima je bilo dozvoljeno sve pri izvođenju 20 pjesama kao the best of karijere.

Istina je da se Mick Jagger više ne muva kao Jagger i da Keith Richards nepogrešno griješi pri lovljenju tonova i da je vrhunska produkcija pola spasa, ali vidjeti dva sata rock and roll povijesti znači biti na događaju koji se apsolutno mora vidjeti uživo prije smrti, vlastite ili njihove.

Otvorili su u vatrenim crvenim tonovima sa “Sympathy For The Devil”, da bi produžili s “Its Only Rock And Roll" i "Tumbling Dice", nakon naklona i pozdrava publici odsvirali dvije recentne u cover stilu "Just Your Fool" i "Ride em Down”, zatim na request podsjetili na “She`s Rainbow”, a ostatak večeri preskakali po hitovima desetljeća.

Tako se čulo i “Mss You” i “Paint It Black” i “Start Me Up” i “Street Fighting Man” i “Honky Tonk Woman” i “Brown Sugar” i “Midnight Rambler”. Pa se odvojilo za klasične već Keithove minute u “Happy” i “Slipping Away”, a završetak regularnog dijela koncerta pripao je “Satisfaction”.

Na bis su nakon gromoglasnog skandiranja pozvani i pozdravili se s “Gimme Shelter” i “Jumping Jack Flash”, a onda je vatromet presudio nebu.

(Dijana Čelić)

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame