Aktualno Celebrities inmediasres mediji POP COOLTURA Sports

Slovenci – prvaci Europe: Nakon teške borbe dobili Srbe u finalu Eurobasketa!!!

Slovenci su košarkaški prvaci Europe!!!

SLOVENIJA: SRBIJA = 92:85

U dramatičnom finalu, fenomenalnoj i uzbudljivoj utakmici odigranoj u Istanbulu pokazali su raskoš balkanske škole košarke, isključujući Hrvatsku naravno. Koja je poražena u osmini finala.

Prvi puta u povijesti europskih košarkaških smotri reprezentacija Slovenije je pobijedila favorizirane Srbe u fantastičnoj utakmici u kojoj su ih nadigrali prve dvije četvrtine da bi u trećoj Srbi opasno došli blizu, na 4 poena razlike, a onda je 4 minute prije kraja Srbija prvi puta povela a onda su tri minute prije kraja došli na 80:80. I krenula je utakmica otpočetka. Slovenci su zadržali prisebnost uspjevši se do 30 sekundi prije kraja odvojiti na plus 8 poena koji se nikakvim taktikama sjajnog srpskog trenera nije bilo moguće dostići.

Dinamična utakmica i obračun između dva super talenta Gorana Dragića i Bogdana Bogdanovića kao predvodnika svojih reprezentacija u završnici je dovela fantastičnu košarku i uzbudljiv kraj. Iako su Slovenci cijelu utakmicu vodili i bili prilično uvjerljivi Srbi su na strpljenje i građenje igre pred kraj utakmice došli do vodstva i na egal. Srbi predvođeni nekad sjajnim play makerom Aleksandrom Sašom Đorđevićem ipak nisu uspjeli zadržati psihološku prednosti i napraviti preokret. Slovenci su igrali pribrano ne gubeći glavu u trenucima stizanja dugo držane prednosti.

Slovenija je cijelo prvenstvo oduševljavala atraktivnom, modernom, napadačkom košarkom, dok je Srbija bila desetkovana bez dosta ključnih igrača, ali uz sjajnog Bogdana Bogdanovića bila prepoznata po sjajnoj obrani i dominaciji u reketu. Slovenija predvođena genijalnim Dragićem i Dončićem razvalila je u kvalifikacijama a onda je nanizala niz pobjeda: u osmini finala tukla je Ukrajinu, u četvrtfinalu Latviju, a u polufinalu europske prvake Španjolce ostavila na -20, dotle je Srbija u grupi odigrala dobro ali izgubila od Rusije. U osmini finala dobili su Mađare, u četvrtfinalu zgazili Talijane, a u polufinalu se osvetili Rusima za poraz u grupi.
Na primjeru fantastične igre Slovenaca trebalo bi naučiti kako se radi s mladim generacijama.

 

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame