Aktualno autorski tekstovi inmediasres KOLUMNIZAM mediji POP COOLTURA

TV Cigla: Košarkaš Lošo – elementarna nepogoda & uskoro smak svijeta

Kiša nikako da stane, opet poplave (nakon ljetnih požara i suša), i to ne samo uz more, Crikvenicu, Zadar i Nin već i kopneni Ogulin. Karlovčani već strepe, a i Gunja. Jesu li „Hrvatske vode“ i lokalne uprave i samouprave u međuvremenu odradile zadaću? Kodna riječ: retencija!? Test je upravo, uživo… Zlobnici bi rekli – nije li krajnje vrijeme da se proglasi da je cijela ova zemlja jedna velika elementarna nepogoda?

Jesen je pred vratima, pa i nove sheme televizija, HTV je vrlo solidno krenuo (iako dio repriza još traje, nema „Petog dana“ ni „Posebnih dodataka“ na HTV3), dok konkurencija već kuha i ljubi se na selu, ili sapuničavo, čisto – ljubaka. „Čuvar dvorca“ u prvoj od 4 epizode nudi solidan uvod, Lukas Nola režira majstorski, provjerenim stilom, dok Ivo Gregurević ne može drugo no – briljirati! Dokumentarna serija o hrvatskim premijerima počela je sa Stjepanom Mesićem, jako dobrim prikazom i dobrih, ali i loših epizoda kasnije karizmatičnog i vrlo popularnog predsjednika, u 2 mandata.

Neki kršćanski numerolozi najavljuju da je 23.9.2017. smak svijeta. Sve prijašnje očito smo preživjeli, pa ćemo valjda tako i ovaj. Osim ako nismo svjesni da smo već u nekom matrixu, paklu, čistilištu jer teško bi ovo proglasili rajem. Dugo već nije bilo sličnih najava, one uvijek vesele medije, pogotovo one senzacionalističke (ima li koji da to već nije), baš će biti zanimljivo vidjeti hoće li uoči tog dana ili na sam dan televizije staviti filmove ili dokumentarce vezane uz temu. Tako su 11. rujna mnogi obilježili, a ovo je taman došlo kao uvod u Halloween i listopadski – petak 13.

Košarkaško europsko finale nažalost je prošlo bez naše zapaženije uloge, no mnogi su u finalu navijali za „naše“ – za susede ili komšije! Na kraju su susedi dobili, a naš ex general Lošo izgubio (predsjedničinim zakucavanjem), pa očito neće naša pješadija marširati na Laibach!

Mnogi su bili na ne znam kojem live nastupu THE ROLLING STONES, neuništivih, kao naš Joža Manolić (u punoj formi u dokumentarcu o Mesiću!). Za 20 godina će vjerojatno i dalje svirati, kao hologrami, dok će njihova neraspadnuta tijela, kao sveca Leopolda Mandića nositi uokolo u prozirnom sanduku, a publika će ih dodirivati, i pjevušiti: „pleased to meet you“…

(Darko Ciglenečki)

TOP 3 TV:
Košarka – finale EP (HTV2)
„Čuvar dvorca“ (HTV1)
Kulturni kolodvor (HTV1)

Soundtrack uz čitanje kolumne:

Redakcija

Redakcija

Komentari

Reklame